Reorganizarea teritoriala, un nou subiect de scandal

Nici bine nu au anuntat modul in care vor sa imparta tara in regiuni mai mari, ca deja UDMR, Vadim si alte zeci de partide si oameni politici si-au dat cu parerea ca e nasol ca isi pierd toata puterea in zonele pe care le au ei pentru ca impartirea nu este facuta cum trebuie si ca nu vor atrage fonduri.

Binenteles, ungurilor nu le convine, ei vor o regiune cu cele trei judete cu o populatie in mare parte de etnie maghiara (Mures, Harghita si Covasna) si binenteles ca fac mai urat decat restul. Raspunsul meu pentru ei e sa isi tina gura, acea regiune face parte din Romania si autonomia e o chestiune expirata. Au aceleasi drepturi ca si toti cetatenii romaniei, mers si chiar invata limba maghiara in scoli, ce pula mea mai vor. Pentru a va da seama de impartirea care se doreste a fi realizata, uitati mai jos o harta:

Personal, mi se pare ca impartirea aceasta pe regiuni este o pierdere de timp si o decizie aiurea. Nu stiu cum naiba vor reusi sa vor atraga mai multe fonduri si mai ales, cele mai importante lucruri, toata populatia va trebui sa isi schimbe toate actele, ceea ce inseamna ca va fi nebunie. Si binenteles ca nu ni se acopera schimbarea de acte. Plus ca pentru cei care vor sa rezolve ceva in resedinta de regiune, distanta de mareste considerabil. Alta e sa vina cineva din Uricani pana in Timisoara, sunt peste 200 de km.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *