Rezultate Alegeri Locale 2020 în Caraș Severin

Al patrulea județ la raport e județul Caraș Severin, un județ în care foarte multe localități au fost acontate de alianța PSD-ProRomânia, o alianță care a funcționat destul de bine pentru cele două formațiuni, care au reușit să obțină cele mai multe localități la nivel județean, chiar dacă nu au câștigat în reședința de judet, Reșița și nici în cel de-al doilea oraș din județ, mai precis în Caransebeș, unde surprinzător a câștigat un candidat independent.

În alianțe, aceștia au obținut 24 de primării, dintre care cele mai importante sunt Moldova Nouă, Bozovici și Mehadia, iar separat cei de la PSD au obținut 12 (printre care și Oravița), iar ProRomânia încă 3 primării (Doclin, Brebu și Păltiniș), obținând în total 39 de primării în județ.

Pe locul 2, având cele mai multe voturi, dar cu doar 31 de primării au fost cei de la PNL, aceștia acontându-și cel mai mare oras: Reșița dar și câteva câteva orașe precum Anina, Bocșa sau Băile Herculane.

PMP a obținut 4 primării în județ, în Goruia, Iablanița, Dalboșet și Rusca Montană, un număr decent de primării, dar nici o localitate cu adevărat importantă din județ.

La Marga și Caransebeș au câștigat doi candidați independenți, mai precis Beg Nicolae la Marga și Borcean Felix Cosmin la Caransebeș.

O primărie a fost adjudecată de un candidat al PPUSL, mai precis Măceșanu Cristian Sebastian la Ticvaniu Mare.

Statistică împărțire primării

  • 31 – PNL
  • 24 – PSD-ProRomânia (Pro Caraș)
  • 12 – PSD
  • 4 – PMP
  • 3 – ProRomânia
  • 2 – Independenți
  • 1 – PPUSL

La consiliul județean, Romeo Dunca a câștigat mandatul pentru președintele de consiliu județean din partea PNL, iar din cei 30 de consilieri județeni, 16 sunt de la PNL, 9 de la PSD și 4 de la PMP.

Surprinzătoare sau nu rezultatele din Caraș-Severin ? Porniți o discuție în comentarii legat de primarii din aceste localități.
Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *