Rezultate Alegeri Locale 2020 în Ilfov

Mi-am continuat periplul prin lumea statisticilor cu un nou județ, cel mai mic din țară, mai precis Ilfov. Aici a fost harta mai rapid de fâcut, așa că l-am luat pe ăsta la rând.

Pe scurt, e un județ foarte galben, la capitolul primari. Cât de galben ? Ei bine, vedeți imaginea de mai jos:

PNL are 31 din 40 de primari in județul Ilfov, luând mare parte din localitățile importante ale județului, cum sunt Buftea, Pantelimon, Jilava, Brănești, Bragadiru, Măgurele sau Snagov.

PSD a obținut 7 primării în județ, dintre care cele mai importante sunt cele de la Voluntari, unde era de așteptat să câștige Pandele, Berceni, Chiajna (destul de la limită aici), și Balotești, mai obținând victorii și în Dărăști Ilfov, Dobroești și Tunari.

Două dintre primării au mers însă și la candidați de la alte partide. Popești Leordeni a revenit unui candidat de la ProRomânia, în timp ce la Corbeanca a câștigat un primar din partea PMP.

Diferența la nivel de voturi pentru județul Ilfov e clar în favoarea celor de la PNL, obținând undeva peste jumătate din totalul de voturi din județ.

Rămâne de văzut la cum se vor organiza consiliile județene și locale în următoarele săptămâni pentru a avea o hartă mai exactă a lucrurilor din județ.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *