Rezultate Alegeri Locale 2020 în Satu Mare

După ce am terminat cu cel mai mic județ din țară și cu județul unde rezultatele mă interesau cel mai mult, mai exact în Timiș, am trecut și la județe mai puțin interesante pentru restul lumii. Exceptând dacă ești din acel judet, moment în care clar o să ai interes să vezi despre ce e vorba.

Iar dacă ești interesat de rezultatul alegerilor din județul Satu Mare, ești la locul potrivit. După cum mare parte din oameni se așteaptă, UDMR a dominat în această regiune cu jumătate din populație formată din maghiari.

Câteva puncte cheie de reținut, după care puteți vedea o hartă mare cu primăriile câștigate de fiecare partid în localitățile din judetul Satu Mare

  1. UDMR a câștigat cursele din 20 de localități, inclusiv în municipiile din judet, mai exact Satu Mare și Carei. Pe lângă acestea, au ob’inut victorii în Halmeu, Livada, Micula sau Orașu Nou.
  2. PNL a câștigat în 23 de localități din județul Satu Mare. Și da, i-am pus pe locul 2, pentru că nu au câștigat nici unul din municipii, iar dintre orașe au obținut victorie doar la Ardud. Totuși, e de menționat că au obținut victorii importante în comune precum Turț, Bixad, Certeze, Călinești-Oas, Apa, Odoreu, Botiz, Păulești și Supur. Dar ca număr total de voturi, s-au situat sub cei de la UDMR.
  3. Pe locul 3, de așteptat, cei de la PSD. Chiar dacă nu au obținut la fel de multe voturi ca UDMR și PNL, au câștigat totuși în 14 localități, printre care și Negrești-Oaș și Moftin.
  4. FDGR a reușit să obțină patru primării din județ, fiind unul din puținele județe unde au primari (celelalte județe fiind Sibiu și Brașov). S-au impus în Turulung, Sanislău, Petrești și Cămin.
  5. Partidul Civic Maghiar a obținut doar două victorii, ambele în comune din sud-vestul județului, mai precis la Ciumești și Tiream. Chiar dacă nu au foarte multe primării, vor avea ceva reprezentanții în consilii locale.
  6. Doua partide au reușit să obțină câte o primărie în acest județ, mai precis ALDE la Cămărzana și ProRomânia la Tășnad, o victorie într-unul din orașele importante din județ.

Asta e harta, ăstea sunt victoriile la primării. Share-uiește daca ti-a plăcut ce am scris, lasa un comentariu dacă ai ceva de zis și ne auzim mâine cu o nouă analiză pe județ. Următorul la rând: Bihor.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *