Rogue One

Cum drumurile m-au dus la Bucuresti, am vazut filmul in capitala la Cinema City-ul din AFI Palace. O buna ocazie sa compar ecranele din cele doua sali. Si da, ecranul din Timisoara e ceva mai mare decat cel de la Bucuresti.

Oricum…. nu asta conteaza. Conteaza ca am reusit sa vad Rogue One: A Star Wars story. Ma asteptam sa fie un prolog al episodului 4 facut pe viteza, fara o poveste buna si cadre de calitate.

Si m-am inselat, amarnic. Pentru ca filmul este unul dintre cele mai bune pe care le-am vazut anul asta.

O sa va las pe voi sa vedeti filmul cand ajungeti la un Cinema City prin tara (au vreo 15 prin toata Romania, gasiti voi unul aproape de voi), nu dau prea multe spoilere. Doar spun ca filmul acesta explica multe din necunoscutele care au aparut odata cu aparitia primului episod din seria Star Wars in 1977.

Personajele sunt bine contuarate. Avem si o aparitie discreta a lui Darth Vader, dar importanta in contextul filmului. Ah, si o noua serie de roboti.

Filmul se poate vedea in Cinema din data de 16 Decembrie 2016, iar daca vreti sa “simtiti” mai bine filmul, va recomand sa il vedeti in IMAX. Nu neaparat din cauza efectelor speciale (sunt cateva, dar filmul nu a avut in vedere prea multe efecte 3D), cat pentru sunetul care se aude exceptional in formatul IMAX.

Sincer, as fi curios sa vad si un episod 6.5, in care sa apara si ceva personaje pe care le stiu din jocuri precum Kyle Katarn, Jaden Korr (the light side), Desann, Tavion sau Galak Fyyar. Dar dupa cum il stiu pe George Lucas, ma indoiesc ca vom avea un astfel de film.

Asa ca asteptam direct episodul 8, sa vedem cum evolueaza Rey sub indrumarea lui Luke Skywalker. Sper doar sa nu dezamageasca. Dar asta vom vedea la anul in decembrie.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *