Router pentru internet rapid

Am terminat intr-un final cu mutatul de la Bucuresti, iar de acolo am ramas cu o conexiune la internet cumva in aer, cea de la RDS. Mai am aproape un an de contract la ei, iar pentru ca n-am chef sa il platesc asa aiurea, dar n-am posibilitatea pentru moment nici sa il reziliez, am zis ca e timpul sa il duc la noua locatie si sa il am acolo.

A fost un proces ceva mai complicat decat m-as fi asteptat, si asta nu neaparat pentru ca ar fi durat extraordinar de mult sa stau dupa acte, ci pentru ca oricand ajungeam la vreunul din sediile RDS din Timisoara dupa ora 12:00, nu aveam nici o sansa sa prind loc sa fac aceasta modificare. Am turbat de vreo doua ori, cand vedeam ca e o coada de 9 oameni si era un singur om pe magazin… la care dura in jur de 30 de minute per persoana. Si mai erau si pensionari care puneau de 10 ori aceeasi intrebare. Am avut noroc la o alta locatie, dar doar dimineata de la ora 10:00, cand era ceva mai liber.

Cum spuneam, mutatul contractului pe alta locatie nu a fost neaparat o problema, am terminat cu actele rapid, in 15 minute, dar acum vine problema legata de instalarea serviciului. La Bucuresti a fost nevoie de vreo 4 luni ca sa poata instala serviciul pentru ca tot timpul le lipsea cate ceva. Aici am RDS-ul la poarta, sper sa aiba si un port liber pentru mine, dar au vreo 70 de metri de cablu de tras si din pacate nu stiu cum sa il duc incat sa nu incurce in nici un fel. M-am tot gandit la solutii, dar nicicum nu pica foarte bine. Mai am insa timp sa ma gandesc, pentru ca inca nu m-au sunat sa imi spuna ca au timp sa vina, ceea ce inseamna ca o sa mai dureze putin pana o sa am internet aici.

Oricum, daca pana saptamana viitoare nu vin, ma duc iar la sediu si o sa insist sa vina cat mai repede, ca stau deja de ceva vreme si nu am internet la dispozitie. Iar atunci cand o sa vina, o sa ii astept cu un router potrivit. Pentru ca am nevoie de ceva care sa emita bine semnalul pe o distanta de 50 de metri (sa am macar 2 liniute), am zis ca timpul pentru un router mai puternic. Am varianta unui Asus performant sau a unui D-Link DIR 860L, un router care sa ma ajute sa ajung la viteza oferia de cei de la RDS. Costa undeva la 300 de lei (pretul gasit la StradaIT) si din ce vad stie destul de multe, are 4 porturi, USB 3.0, Dual Band si duce bine de tot daca ai fibra.

Imediat ce am si internetul si routerul o sa revin cu review legat de cum merge netul de pe RDS cu acest dispozitiv.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *