S-a stabilit un castigator pentru centura de sud a Timisoarei

Intr-un final, dupa cateva luni de la depunerea ofertelor, avem intr-un final si un castigator la final de luna Februarie 2018. Tirrena Scavi S.p.a. a castigat contractul pentru constructia celor 25 km de centura care vor lega zona Modern de zona Sagului din Timisoara. Contractul a fost castigat cu suma de 272.432.921,95 lei, fără TVA (58 462 000 de euro), deci undeva la 2.3 milioane de euro per km construit (cu tot exproprieri si ce trebuie)

Durata contractului este de 150 luni, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 120 luni – perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Ramane sa vedem daca in vara lui 2020 vom avea o centura intre Remetea Mare si Chisoda. Cu siguranta va ajuta traficul din oras, pentru ca nu va mai fi trafic greu pe 2 bulevarde principale, iar cei care locuiesc in comunele din estul si sudul Timisoarei (Chisoda, Giroc, Mosnita Noua, Mosnita Veche, Bucovat) vor avea o metoda mai usoara de ajunge dintr-o parte in alta a orasului.

Dar evident, ramane de vazut daca vor mai fi contestatii, iar pentru un proiect atat de mare, e foarte posibil sa fie. Iar vara lui 2020 s-ar putea transforma in primavara lui 2021.

Cert e ca intr-un final aceasta lucrare are finantare si un castigator. Mai urmeaza doi ani de chin pentru unii oameni, pentru ca centura va traversa si cateva drumuri de interes local care probabil vor avea ceva restrictii in aceasta perioada. Ramane sa vedem din vara / toamna lui 2018, cand efectiv se vor apuca de lucrari pe aceasta portiune.

UPDATE Iunie 2018: Evident că au fost contestații, una chiar acum câteva zile, deci cel mai devreme se va putea începe studiul de fezabilitate din luna iulie sau august, proiectarea pana prin februarie-martie 2021, iar inceperea efectivă a lucrărilor abia de prin aprilie 2019, lucrări care ar trebui să dureze până în Aprilie 2021. Deci abia in anul în care Timișoara va fi capitală culturală europeană vom reuși să avem o centură de sud a Timișoarei.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *