Sa stiti ca afara crapa pietrele…

Stiu ca la ora asta (e undeva pe la 1 dimineata) toata lumea sta linistita in case, caloriferele sunt calde iar in casa sunt vreo 15-20 de grade, destul de lejer de stat in tricou si o ceva pantaloni mai lungi.

Afara insa, asa cum am fost nefericit sa aflu, pietrele crapa una cate una. Stiam ca o sa fie ger in marti, miercuri si joi, dar de mult n-am mai prins temperaturi asa scazute, cel putin nu in Banat. Cand eram in Valea Jiului, temperaturi de -20 nu erau chiar asa anormal si probabil ca eu m-am acomodat mai bine la ele decat alte persoane. Nici acum nu mi se pare extrem de nonconfortabil, dar trebuie sa spun ca nu e foarte placut.

Siteurile specializate de vreme spun ca e undeva la -20 de grade afara. Asa ca am facut un mic experiment. La miezul noptii am pus un termometru afara, in fata usii (deci nu undeva aiurea pe un gard). Am revenit peste o ora (adica exact acum cand scriu articolul) iar termometrul arata undeva la -24 de grade. Se poate sa nu arate chiar corect, dar undeva pe acolo se invarte. Cert e ca atunci cand am iesit afara pentru a mai adauga un lemn pe foc pentru caldura in casa, am simtit ca imi ingheata instant toata apa care are contact exterior cu corpul meu.

Si dupa cum ii povesteam cuiva, nimic nu e mai rau in Banat ca vantul ascutit, care nu bate cu putere, dar iti taie efectiv fata…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Sa stiti ca afara crapa pietrele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *