Săgeata Albastră nu e tren de cursă lungă

N-am mai fost de ceva vreme cu trenul prin țară, pentru că n-am avut nevoie, tot timpul m-am deplasat cu mașina dintr-o parte în alta. Dar astăzi, datorită unor circumstanțe interesante, a trebuit să îmi planific o “plimbare” cu trenul. Nu pentru că avea mașina mea ceva, ci pentru că trebuia să vin cu ceva mașină. De la Cluj.

Inițial am consultat opțiunile de transport public pe care le aveam. Nu era foarte multe, fie microbuz, fie tren. Microbuze aveam vreo 5-6, dar gandul de a sta ingramadit 5 ore jumate până la Cluj nu stătea foarte bine cu mine. Trenuri aveam tot așa, vreo 3, unul care făcea 6 ore, în care am hotărât să mă și sui.

Speram să fie ceva mai aerisit, obișnuit fiind cu trenurile de Timișoara – București, unde aveam priză și masă, chiar dacă spațiul de la picioare nu era genial.

Când am ajuns însă în gară și am văzut ce a tras, mi-am zis instant că treaba nu e bună. În primul rând…. săgeata albastră pentru un drum de șase ore ? Tren în care spațiul dintre scaunele puse față în față e undeva la 70 de centimetri, iar dacă vin două persoane cu picioarel lungi, dezastru și teroare.

In al doilea rând, la un drum atât de lung, te aștepți cumva să ai un tren ceva mai bine dotat, cu niște prize. Nici măcar nu mă gândesc la spațiu pentru picioare, că acolo se pare că indiferent de mijlocul de transport ales, tot nu reușești să găsești ceva bun.

Știu că cei de la CFR nu au foarte multe trenuri, locomotive și vagoane la dispoziție, dar totuși, la un drum de 6 ore, ai vrea totuși să ai ceva condiții.

Să mai zic de faptul că distanțarea socială era…. well, nu neaparat inexistentă, cum ziceam, aveam o persoană la nici un metru în fața mea, dar totuși aș fi preferat să nu se dea mai mult de două locuri din patru per pachet de scaune, ca să nu fim chiar îngrămădiți.

Oricum ești obligat să porți masca toata perioada cât ești în tren, deci cumva îi înțelegi pe săracii medici, că transpiri de numa și rămâi cu urme pe față. Partea bună e că trenul avea totuși câteva opriri de 4-5 minute, deci am putut să scot un pic masca pe peron.

Idea de final e totuși alta: CFR, încearcă please să bagi trenuri ceva mai ok dacă distanța de parcurs e mai mare de 150 de minute. Nu de alta, dar să stau cu orele cu genunchii îndoiți nu-i fain deloc.

PS: Dacă citiți articolul și vreți să mergeți de la Timișoara la Cluj cu trenul de 17:03 (IR 1536 cred), să știți care e situația.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *