Sageata albastra pe post de IC

O sa incep prin a spune ca imi plac trenurile. Imi place sa ma plimb cu trenul, imi place senzatia de mers cu trenul si imi place libertatea de miscare care mi-o ofera un tren. Ma rog, aproape toate trenurile. Exclud de aici faimoasa sageata albastra.

Inainte de toate, trebuie sa precizez ca Sageata Albastra ar trebui sa fie tratata ca un tren Regio, maxim Interregio. Conditile pe care le ofera sunt utile pentru astfel de trenuri. Scaune putin confortabile, lipsa de prize si spatiul mic dintre scaune ma face sa cred ca un astfel de tren merita sa mearga in regim de Regio intre Timisoara si Arad. Asta pentru ca in alte tari trenurile chiar asa merg.

O sa parcurg distanta de la Arad la Timisoara, venind de la Cluj pe Oradea si mai departe pe Arad si Timisoara. V-ati imaginat ca merg intr-un IR (interregio) probabil. Nu. Vin cu un intercity. Intercity Sageata Albastra.

Asta e ca o bataie de joc, sincer. Cand iti cumperi bilet la intercity, te astepti, pe langa faptul ca ajungi mai repede, sa ai si ceva conditii. Atat ca sageata cu care merg…. Nu prea are. Am enumerat ceva mai sus in articol motivele. La un inter-city te astepti sa ai scaune confortabile, pe care sa poti sta lejer, te astepti sa ai o masa, sa ai prize si suficient loc sa iti intinzi picioarele. La naiba, fostele trenuri rapide (actualele interregio) dintre Timisoara si Bucuresti aveau aproape toate aceste conditii. Si nu m-au costat cat m-a cotat un bilet la inter-city intre Cluj si Timisoara.

Ca sa faci o paralela, biletul pentru IC 535 (sageata pacii) m-a costat 86.5 lei. Am facut un calcul si mi-am dat seama ca in 100 de lei puteam ajunge lejer cu masina de la cluj la timisoara, acoperind banii de benzina, stand confortabil si ajungand in 4 ore. Si chestia asta ma irita enorm.

Acum trebuie sa stau 5 ore in tren pe un scaun deloc confortabil, fara o masuta in fata, fara o priza sa mai pot lucra si eu la laptop (motivul pentru care am ales initial sa iau un inter-city) si fara prea multe sanse sa ma intind putin. O adevarata fericire.

Afara e ceata. E prea de dimineata…. Mult prea de dimineata….

LE: Poza bonus: am ajuns in Huedin

20121201-082024.jpg

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *