Scopul unui certificat energetic

Cu o casa in constructie (chiar daca nu a mea), am cautat sa ma interesez de toate procedurile si materialele necesare pentru constructie. Si asta chiar daca trei sfert din planurile pe care le-am vazut pentru constructia cladirii nu le-am inteles. Am incercat macar sa vad cam ce materiale intra in casa si cum e cel mai eficient sa fie realizata, mai ales ca era pe un teren mai mic.

A trecut vara si casa s-a construit, temelia s-a pus, casa este la rosu, urmeaza sa fie puse geamuri si sa fie facuta izolatie, motiv pentru ca e deja timpul sa te gandesti la multitudinea de documente pe care trebuie sa o faci pentru ca a ta casa sa devina acasa.

Incepand cu intabularea, dupa care introducerea curentului, apei si canalizarii si a gazului. Iti trebuie multe acte pentru asta, dar dupa ce treci de toti acesti pasi (care sunt destul de costisitori si iti iau o gramada de timp), ajungi sa ai casa ta.

Iar la final, ultimul pas e sa iti iei un certificat energetic. Pana acum aproape un an nici nu am stiut ca ar fi trebuit asa ceva, dar aparent e obligatoriu daca ai o locuinta nou sau daca vrei sa vinzi vreuna. Nu e nimic complicat, cineva care are experienta in domeniu vine si iti analizeaza casa si consumatorii, estimand care este eficienta energetica a acesteia, incepand de la clasa A (consumul cel mai redus) pana la clasa G (consum mare de energie anual). Ma gandesc ca fiind o casa nou construita ar trebui sa fie in clasa A fara mari probleme, dar vom vedea imediat ce vom ajunge la acel stagiu.

Daca vrei sa afli cateva lucrui extra legate de certificatele energetice si ce presupune un audit energetic, te invit sa vizionezi video-ul de mai jos:

Iar daca te intereseaza sa iti iei un astfel de certificat energetic in partea de vest a tarii, dar si in Bucuresti, Alba sau Cluj, poti apela la cei de la Certific.ro. Ii poti contacta cu ajutorul siteului la numarul de telefon 0736.666.333 sau pe Facebook sau Twitter, daca iti este tie mai usor.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *