Serial Nou: Inhumans (2017)

Vineri seara ar fi fost normal o seara de drum prin Romania. Circumstantele insa s-au schimbat si n-am mai mers niciunde. Dar asta a fost pana la urma foarte bine. Pentru ca am avut ocazia sa vad in premiera primul episod (primele doua parti, episodul pilot, cum vreti sa ii spuneti) al serialului Inhumans.

Prima oara cand a venit invitatia sa vad serialul la Cinema City am fost usor surprins. M-am intrebat daca cei de la Cinema City vor sa mearga si pe partea de seriale. Chiar faceam si scenarii, ca vor difuza la cinema episoade din diverse seriale TV. Ma gandeam deja la oamenii care chiar vor sa plateasca pentru continut si care probabil ar da vreo 80 de lei ca sa vada episoade din serialele favorite. Am mers nitel cam departe totusi si am renuntat la idee cand am vazut ca e filmat special pentru IMAX, format in care l-am si vazut la cineva.

Acest prim episod pilot a fost filmat special in formatul IMAX. S-a vazut vreo diferenta pe ecran fata de urmarirea unui serial la TV ? Eu zic ca da, camerele de IMAX sunt de o mult mai buna calitate si nu m-ar supara sa vad seriale filmate la o asemenea calitate si in continuare. Plus ca sunetul, ca de obicei, foarte bun, mai ales in sala de aici de la Timisoara. Dar asta e ceva normal.

Cred totusi ca a filma un sezon intreg dintr-un serial doar in formatul IMAX e destul de costisitor, deci nu cred ca si restul de episoade vor fi la fel.

Am terminat cu partea de grafica si audio, trecem la ideea serialului.

Initial, primul lucru pe care mi-a ramas in memorie dupa startul serialul a fost asemanarea “puterilor” cu cele pe care le aveau eroii din “Heroes”, un serial creat de NBC si care a avut 4 sezoane intre 2006 si 2010. Oameni normali carora li s-au dezvoltat superputeri. Dar aici apar diferentele.

Acest grup de super oameni traiesc in mod ascuns pe luna, unde sapa in mod constant in suprafata lunara pentru a crea tunele si mai mult spatiu de locuit. Asta desi au posibilitatea de a calatorii pe pamant cam cand doresc….. de asta o sa vorbesc la lacunele serialului, ca sunt cateva.

Fiind mai evoluati decat restul oamenilor, si-au creat un mediu propriu pe luna in care stau ascusi de restul planetei albastre, pana cand o tentativa de preluare a puterii ii “trimite” pe eroii principali in mijlocul unei insule din Hawaii.

Si de aici incep partile putin dubioase. In primul rand, sunt destul de sigur ca si-ar fi putut construi un mediu proprice si pe Terra daca vroiau, mai ales ca au capacitatea de il ascunde de restul oamenilor. Nu trebuiau neaparat sa mearga pe luna.

Apoi mergem la personajele principale…. Medusa, care are aceleasi “puteri” ca si creatura mitologica, doar ca in loc de serpi are un par rosu ca focul cu care poate sa faca orice. Black Bolt, care nu vorbeste si nimeni nu isi da seama de ce initial… pana la un moment dat, Crystal, care are un caine urias cu ajutorul caruia poate merge pe Terra, Karnak, care este depresiv pesimist mereu, Gorgon, care e un om cu picioare de cal si Maximus, care e …. un simplu om. Si care are fata de erou negativ de la inceput.

Primul episod a avut cateva faze putin ciudate (ratari in scenariu), dar pe care ma astept sa nu le mai vad si in urmatoarele episoade. Dar asta urmeaza sa vedem din 6 Octombrie, cand va fi difuzat si cel de-al doilea episod din sezon.

Serialul e realizat de postul american ABC si cel putin pentru primul sezon vom avea parte de 8 episoade.

Daca te intereseaza sa vezi cum e serialul, il poti vedea Marti (adica astazi) si Joi seara la Cinema City, verificati aici sa vedeti daca mai sunt bilete.

Din ce vad, pentru Joi seara, de la 20:40, mai sunt suficiente locuri ­čÖé

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *