SimCity, acu in online – RamaCity

Tin minte ca prima oara cand am dat de jocuri online, pe la inceputul lui 2002 (acum vreo 9 ani, a trecut ceva vreme), majoritatea jocurilor erau rudimentare, majoritatea erau bazate pe text, foarte putine cu grafica si acelea erau destul de complicate. Dupa 9 ani, industria jocurilor online a avansat enorm, poti juca aproape orice joc in online, de pe siteuri specializate pana pe facebook. Facebook are si el joculetele lui, dar multe dintre ele sunt extrem de enervante (o zic asta pentru ca primesc invitatii garla la o groaza de jocuri care doar ma plictisesc/enerveaza).

Sunt insa cateva jocuri in online care imi plac destul de mult si pe care din cand in cand le mai joc. Poate va aduceti aminte de titluri ca Super Mario (o doamne cat am putut sa joc in anumite zile….), Dirt Bike (cand eram in liceu era mare competite intre colegi care termina mai repede traseul din Dirt Bike. Cel mai rapid l-a terminat un coleg de-al meu in 3:53) si Pacman.

Insa acestea erau jocuri asa de plictiseala. Adevaratele jocuri in online erau extrem de complicate si necesitau timp. Si pe langa timp, trebuia sa ai o pasiune enorma pentru ele. Stiu ca unul dintre jocurile pe care le-am jucat destul de des a fost Hattrick (aveam la un moment dat o echipa bunicica, am reusit sa termin primul sezon pe locul 3 din 10 parca). Dupa cum ziceam, am vazut tot felul de jocuri in online, dar pana acum n-am dat de un simulator gen SimCity in online. Ma refer la un simulator bunicel.

Zilele trecute am dat de jocul RamaCity, un fel de simulator similar cu SimCity. In esenta devii primar intr-un oras, care la inceput nu prea are nimic in el si te apuci de construit si in timp in poti face tot felul de cladiri si chestii faine. E fain daca esti pasionat de atmosfera urbana si de putina arhitecura urbana. Sunt curios daca poti sa construiesti o copie dupa Timisoara de exemplu in jocul asta (daca cineva reuseste sa faca un oras similar cu Timisoara, sa imi zica, e un subiect fain). In plus, in poti juca online cu prietenii tai (asta era ceva bine stiut, tinand cont ca e un joc online. E o idee noua si faina in lumea jocurilor online, sunt curios cat de bine va prinde. Eu personal nu sunt foarte pasionat de jocuri gen SimCity (in continuare ma bazez pe football manager si cursele de masini/motociclete), dar cunosc o groaza de persoane care sunt fani ai acestor tipuri de jocuri si carora chiar le-ar place sa joace asa ceva. Probabil ca dupa ce o sa citeasca postul asta o sa se apuce sa isi faca propriile orase….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *