Ski Jumping – 2009

E sezonul olimpiadei, ceea ce face ca aceste competitii inainte de Vancouver 2010 sa nu aiba toti favoritii. Totusi, la sarituri cu schiurile au cam sarit toti favoritii la medalii la olimpiada. Daca acum vreo 3 ani Jakub Janda (Cehia) si Jane Ahonen (Finlanda) erau cotati ca cei mai buni saritori cu schiurile ai perioadei, lucrurile s-au schimbat masiv in aceasta perioada (btw, in 2006 la Torino a castigat Thomas Morgenstern, deci nici unul dintre favoriti, desi Morgensten era chiar al 3 lea favorit)). Simon Amman, elvetianul care a luat 2 medalii de aur la Salt Lake City in 2002 la olimpiada si Gregor Schlierenzauer, castigatorul cupei mondiale si detinatorul globului de cristal sunt marii favoriti pentru medalii la olimpiada, dar si pentru castigarea cupei mondiale.

Nu departe de ei sunt ceva saritori cu ceva sanse de a ajunge in top: Thomas Morgenstern, locul 3 mondial, despre care am zis mai inainte, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler (austrieci toti), Harri Olli, Andreas Küttel si Dimitry Vassiliev. Ar mai fi si Bjorn Einar Romoren, dar acesta nu se poate ridica la nivelul celorlalti (ciudat este ca norvegienii nu mai sunt chiar in top, desi la ei a fost inventat acest sport).

E cert ca, desi il voi scoate din sarite pe Mihai cu atata sport (Eurosport transmite),  ma voi uita in continuarea la sarituri cu schiurile. Poate pentru ca ma gandesc cum ar fi sa fi acolo la inaltime la sarituri….. desi stiu sigur ca nu voi afla niciodata, pentru ca ski-ul e ceva la care chiar nu pricep…

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *