Șosete de mai bună calitate

Majoritatea oamenilor nu dau doi bani pe șosete. Evident, dau 3 lei, pentru că atât e prețul mediu pentru o pereche de șosete. Dar nu se gândesc asta mai mult de o data pe an.

Atunci când își dau seama că șosetele încep să dispară, fie din cauza uzurii, fie cauza mașinii de spălat, care are nevoie de hrană pentru restul de haine pe care le spală.

Eu însă, din motive personale, sunt destul de atent la ce șosete cumpăr. Asta pentru că sunt destul de des pe drumuri, iar dacă stai mai mult de 6-7 ore încălțat cu aceleași perechi de șosete, în mijlocul verii, simți că nu e bine.

Și nu doar din punct de vedere al mirosului, ci pentru că devin incomode atunci când mergi pe jos foarte mult.

Am ceva seturi de perechi de șosete ieftine, bune de luat pentru o zi obișnuită la birou. Dar am seturi de șosete specializate, în funcție de situație.

  • sosete bambus style – adică șosete din fibră de bambus, care sunt destul de subțiri și lejere pe timpul verii, când vrei să ai picioarele mai aerisite. Combinați cu o pereche de adidași ”de plasă„ sau adidași respirabili și plimbările din timpul verii nu mai sunt chiar așa de neplăcute după primii doi kilometrii.
  • șosete din lână merino – excelente pe perioada iernii, mai ales dacă ești friguros/friguroasă. Mențin o temperatură bună la nivelul picioarelor, sunt destul de comfortabile și nici nu se murdăresc atât de ușor. Singura problemă cu astfel de șosete e prețul, undeva la 30 de lei per bucată, dacă găsești în România așa ceva. Cum ziceam și legat de tricourile cu lână merino, greu de găsit pe la noi.
  • șosete din lână clasice – foarte bune dacă îți place să ai răcoare în apartament, dar picioarele tale nu sunt de acord. La fel ca șosetele din lână merino, sunt foarte călduroase, dar sunt mai degrabă folosibile doar în interiorul apartamentului sau casei, fiind destul de incomode atunci când mergi prin oraș.
  • Sosete de bumbac înalte – le folosesc de multe ori când merg la fotbal, pentru că sunt mai fixe pe picior și nu tot alunecă, protejând un pic și glezna în cazul unui picior ”bine plasat” în zonă.

Cam ăstea sunt șosetele care le folosesc eu. Sunt curios dacă mai e cineva prin România care se gândește mai mult la ce tipuri de șosete să își cumpere. Gen mai mult de o dată la 2-3 luni.

Dacă acea persoană există, poate să scrie ceva de genul în comentarii: ”Mă gândesc obsesiv la ce tip șosete să îmi iau” sau ”Cum adică te gândești doar o dată la 2-3 luni?”.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *