Speriați și nu prea de COVID

Două zile de litoral mi-au arătat că oamenii încă vor să meargă în vacanțe și uneori ignoră sfaturile autorităților de a menține o distanță sigură și să poarte mască.

Nu e la fel ca acum 3 săptămâni, când se îmbulzeau toți la grămadă pe litoral, e mult mai liniște acum prin stațiuni.

Cam 30 % din oameni poartă mască și în aer liber, în plimbările prin zone de promenadă (cum de mâine e obligatoriu în vreo 10 județe să porți mască în zonele aglomerate, e cumva normal).

În rest, nu foarte aglomerat, nici pe plajă, nici prin zonele de promenadă. Se poate merge lejer, nu stai la coadă la haleală și poți respira liniștit, ca să zic așa.

Cât despre prețuri…. ca de litoral. Nici nu m-am așteptat la altceva, sincer. Am mâncat mult mai bine la Tulcea și am plătit același pret ca în Costinești aproape de plajă. Dar cum ziceam, te aștepți la asta când vii pe litoral.

Singurii care sunt mai triști sunt hotelierii și oamenii care au magazine pe acolo, că nu fac banii de altădată. Sezonul ăsta să fie happy dacă ies pe 0 cu toate cheltuielile, deși mulți dintre ei probabil vor fi pe minus sezonul ăsta.

Pentru mine e mult mai plăcut așa. Nu îmi place oricum în mod special să mă bag în aglomerații și prefer să pot să mă pot pune am chef pe plajă. Dar știu că asta va fi doar sezonul ăsta, iar de la anul va fi iar haos.

Oamenii care vin pe litoral nu prea au spaima aia de coronavirus, nu prea au treaba să se comporte în cel fel vor ei. Cei care au spaima asta s-au dus undeva departe de oameni sau au rămas acasă, for safety.

Dar ultima decizie, de a obliga oamenii să poarte măști începând de mâine în locurile aglomerate, probabil le-a ușurat oamenilor decizia de a nu mai veni pe litoral.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *