Spiritul crengutei de brad

Am vazut ieri trecand prin Timisoara o multime de oameni pe la colturi de strazi, in fata scarilor de bloc vanzand crengute de Brad. Ma miram de ce ar cumpara cineva crengute de brad. Dupa ce m-am gandit putin mi-a venit in minte si raspunsul. De fapt raspunsurile.

1. Lumea nu are bani sa cumpere un bradut, oricat de mic ar fi. Am vazut in Piata 700 destui brazi de vanzare, iar pentru un bradut similar cu cel din magazin ( diferenta e ca unul de din plastic sau ceva de genul iar altul e natural ) ca inaltime, la un pret de vreo 10-15 ori mai mare. Un bradut mic costa in jur de 200 de lei. Mi s-a parut un pret relativ mare, tinand cont ca mai trebuie sa mai si mancam…

2. Se vrea un anumit spirit al craciunului in casa si pentru ca nu isi permit sa ia un brad intreg iau crengute. Si alea sunt vreo 5 lei creanga, dar mno, sa se simta miros de brad in casa.

3. Vanzatorii si-au dat seama ca nu o sa vanda atatia brazi asa ca au taiat unele crengute de la brazi si acum incep sa le vanda.

Stirea din presa care m-a lamurit a fost urmatoarea: In Vaslui oamenii cumpara crengute de brad tocmai pentru a avea acest spirit al sarbatorilor in casa. O creanga intr-o partea a usii, o creanga in alta si deja miroase a confiere in casa.

Voi ce credeti? Bradul si spiritul craciunului sunt chiar asa de … legate ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

4 thoughts on “Spiritul crengutei de brad

  1. Andrei Vacaru says:

    Mai este o cauza, ecologica. Sunt care au brad artificial. Este mai ecologic si mai frumos. Pentru a aduce mirosul de brad in casa, se cumpara crengi de brad care se pun pe masa sau la intrare. Una este sa tai un brad si alta este ai crengute in casa.
    Respect!

  2. porcusorul neisteric says:

    Un odorizant cu aroma de brad cred ca si-ar face treaba,dar cred ca mai mult tine de traditie.Eu am brad artificial si pentru ca nu vreau sa fie taiati pomi si pentru ca e mai ieftin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *