Star Wars: The Last Jedi

A venit intr-un final momentul. Am asteptat filmul acesta cateva luni bune, am stat departe de orice idee de spoiler legata de acest film, iar intr-un final a ajuns si in Romania. Si miercurea, intr-o zi in care chiar puteam sa merg sa ma bucur de el la cinema. Si am mers, la invitatia celor de la Cinema City, alaturi de o multime de oameni curiosi sa vada cum e cel de-al optulea film al seriei Star Wars.

Am vazut la un moment dat toata seria de filme intr-o zi, iar pe steam, printre putinele jocuri cumparate, alaturi de Football Manager (am vreo 5 jocuri din serie), sunt si doua dintre jocurile care mie mi s-au parut cele mai bune pentru explorarea unui univers Star Wars (Jedi Outcast II si Jedi Academy). Deci puteti deduce ca sunt destul de interesat de universul Star Wars.

In mod normal, la o serie de filme care a ajuns deja la a opta bucata, te astepti sa scada nivelul de calitate, sa ramana fara idei. Din fericire, pentru Star Wars s-au ales niste regizori si producatori foarte buni, deci putine au fost momentele in care am simtit ca ceva se repeta cumva degeaba sau nu are sens pe parcursul filmului.

Inainte sa mergi mai departe, e bine sa stii ca o sa vorbesc putin despre film, fara sa explic insa toata actiunea. Deci… spoiler alert!

Inainte de toate, trebuie sa stii ca filmul e disponibil in format 3D IMAX, pe care ti-l si recomand pentru vizionare, pentru ca o sa vrei sa vezi efectele 3D din bataliile spatiale, manevrele navelor si felul in care se misca toate pe ecran, te proiecteaza fain pe tine, ca privitor, in atmosfera.

In plus, asteptati-va la o invazie de plusuri in urmatoarea perioada. Daca ati vazut trailerele, stiti la ce ma refer. Ei bine, pe langa animalutul respectiv (care are o scena super faina cu Chewbacca, la care toata sala a ras … intens), mai asteptati-va la inca 2 dragalasenii sa apara pe rafturile magazinelor. Nu stiu daca vor fi in multe magazine din Romania, dar cu siguranta va fi plin de ele.

Numero 3: Sunt doua scene care sunt extrem de bine facute, cele care implica batalii principale intre persoanje. In prima, aproape ca nu iti da seama ce se va intampla, pana cand intra secventa cu sabia laser apropiata de Snoke (v-am zis ca sunt spoilere, ce mai cautati pe aici ?) si te prinzi ce se va intampla. Insa in scena finala, chiar a fost facuta foarte bine. A fost atat de bine facuta, incat nimeni nu se astepta la deznodamantul final. Aici fara spoilere, trebuie sa vedeti voi.

Minusuri ? Da, ar fi cateva. Poate scene prea lungite pe nava rebeliunii si legatura dintre Rey si Kylo Ren, care mi se pare un pic fortata. Dar asta o sa va las pe voi cititorii sa decideti.

In Timisoara filmul ruleaza la Cinema City (fie la Shopping City, fie la Iulius Mall), iar daca vreti sa il vedeti in urmatoarele zile, intrati finut pe linkul asta si rezervati-va un loc. Nu prea mai sunt multe libere, deci alegeti din timp.

Si dupa ce l-ati vazut, lasati aici o parere, sunt curios ce ati vazut interesant (si nu) din film.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *