Starlink este disponibil și în România

Tocmai ce mă pregăteam să închid laptopul, când văd un mail de undeva de unde nu mă așteptam. Mai precis de la Starlink, un mail prin care mă anunța că serviciul lor este disponibil și pe teritoriul României.

Eram curios de serviciu de acum vreo doi ani și m-am pus pe lista de așteptare, fiind curios de posibilitatea de a instala internet prin satelit, chiar dacă mai scump decât internetul fix /internetul mobil care ar fi disponibil la noi.

Ei bine, față de acum doi ani s-au schimbat multe lucruri și prețurile au evoluat constant. În acest moment, dacă vrei să îți instalezi Starlink într-o localitate din România, costurile sunt următoarele:

  • 3200 lei e hardware-ul, mai precis cabluri, router si satelit
  • 410 Lei e transportul
  • 529 lei pe lună e costul internetului efectiv

Serviciul ăsta poate fi practic dar dacă stai în vârf de munte și ai nevoie neapărat de internet rapid. Altfel, la prețul respectiv, găsești cartelă cu internet oriunde între 5 și 15 euro și ai câțiva giga de net buni pe care să-l poți folosi.

Personal, la prețul ăsta îmi plătesc abonamentul la Digi Mobil pentru vreo trei ani și am absolut suficient internet pentru lucru. Din păcate nu am încă posibilitatea să pun fibră de la ei, dar cred că și dacă mi-aș trage 80 m de cablu și furtun subteran + săpat pe sub stradă, tot aș ieși mai ieftin decat să plătesc o lună de Starlink.

Credeți ca este practic serviciul acesta pentru cineva care stă în mediul urban și periurban ? Poate prin zone izolate, fără semnal, ar fi util ca serviciu, dar nu la costurile acestea.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *