Start de sezon pentru cicloturism

iulie-1

Ziceam in articolul de ieri ca abia astept sa se incalzeasca putin vremea ca sa pot sa imi pun bicicleta pe picioare ca sa pot iesi la pedalat. Mai ales pentru ca zilele trecute am descoperit o zona faina in care ma pot da cu bicicleta prin Chiajna, pe malul Dambovitei dar pe sosea fara sa incurc prea tare traficul si fara sa trebuiasca sa traiesc cu spaima ca un idiot cu SUV sa dea peste mine. Prin Bucuresti nu pot spera la chestii de genul, din pacate.

Dar dupa cum ziceam, am gasit un astfel de loc in Chiajna in care ma pot da constant cu bicicleta fara prea mari probleme. Asta este pentru a face ceva mai multa miscare, pentru ca am acumulat prea multe kilograme de la atat de mult mers cu masina si e nevoie sa fac sport constant. Iar ce sport e mai bun pentru asta decat ciclismul. Imi place sa merg cu bicicleta, presiunea pe articulatii de la picioare este mult redusa iar distantele realizate sunt mari. In plus fac si ceva efort ca sa mai cresc putin nivelul fitness-ului. Asa ca mersul cu bicicleta este activitatea pe care o voi face ceva mai des in urmatoarea perioada, in speranta ca vremea va continua sa se incalzeasca.

Am o bicicleta, un amarat de DHS care de ani buni se chinuie sa moara dar pe care nu vreau sa il las. Am reusit sa repar aproape orice stricaciune ar fi avut, fie prin piete, fie la ceva magazine de biciclete pe care le-am gasit prin Timisoara sau Bucuresti. In timp am invatat sa imi reglez singur franele si sa imi pun mentin rotile intr-o stare buna. Am insa vechea problema cu saua, care din pacate nu sta de nici o culoare la locul ei. Am incercat odata sa o inlocuiesc, dar si saua asta a cedat. Motiv pentru care caut o sa noua pentru bicicleta. Dar as vrea sa aiba si bara pe care se baga in bicicleta si sa o pot fixa fara sa se miste teribil de mult.

O sa incerc probabil tot pe la un magazin cu piese de biciclete sa vad ce au pe stoc ca sa ma ajute, pentru ca e cam greu sa imi fac singur o sa. Daca rezolv si problema asta, atunci bicicleta mea va fi intr-adevar gata pentru ture cicloturistice prin Chiajna si Bucuresti.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *