Stiri cu de toate – 18 Ianuarie 2016

Doua saptamani. Atat a durat sa modifice codul penal – urmarea o stim cu totii, vor sa bage cateva amendamente cu care sa limiteze puterea DNA, sa mai gratieze din detinutii pe care nu ii vor ei acolo si sa mai scoata o tura de infractori pe strazi. Ca mna, erau prea linistite in ultima vreme. Nu mai bag mai departe in problema cu infractorii, ca acolo deja am alte pareri.

Tot despre modificarile din codul Penal, pe Biziday – tare imi e ca si daca vor fi proteste, nu o sa fie luate in seama in Guvern / Parlament. Si daca o sa creasca in intensitate, va fi rau pentru economie. Oricum nu suna bine viitorul apropiat daca legea asta va fi valida.

Inca un pic de viscol si zapada – de data asta prin Calarasi, Ialomita si Constanta, unde sunt cateva drumuri inchise. Si in Caras-Severin bate vantul tare, deci atentie cum mergeti pe drum.

Parlamentul European are un nou presedinte – Antonio Tajani, mai precis, iar acesta nu vrea sa schimbe… nimic. Mna, legat de parlamentul european am si acolo alte pareri, ca are o gramada de parti inutile.

Snowden mai sta inca 2 ani in Rusia – cum Trump e presedinte in SUA, probabil ca va mai sta ceva timp la rusi, nu se va intoarce prea usor in SUA. Legat de Snowden, chiar va recomand sa urmariti filmul de anul acesta in care apar si el in cateva cadre. Filmul e… placut si aduce la lumina cam ce idei aveau americanii in cap legate de securitate.

S-a deformat iar bucata de A1 dintre Cunta si Saliste – surpriza, surpriza. Ziceam acum cateva luni, cand se pregateau sa o deschida, ca la un moment dat o sa trebuiasca sa o inchida, pentru ca nu e bine facuta. Si cei de la Biziday aveau un material pe tema asta si ce sa vezi, o banda de mers e inchisa temporar din cauza asta. Si la primavara probabil ca va fi si mai rau.

Reforma din sanatate a fost respins, iar Vlad Voiculescu, fostul ministru, a comentat situatia – trebuiau sa pastreze sistemul de Pile si Relatii, ca mna, altfel cum rulau banii spitalelor. Ce se va intampla in viitor cu spitalele ? Ei bine, nimic. Pentru ca nu se va face mare lucru.

AI proofreader – un tool foarte bun pentru cei care au de scris articole, cu modificari automate de continut si structura pentru un text mai atractiv. Momentan sunt in varianta de demo, deci nu am momentan preturi de dat. Dar in functie de necesitati, poate fi ceva util pentru multe companii. Momentan doar pe engleza, dar daca se dovedeste a fi un succes, probabil ca va fi implementat in mai multe limbi.

Parcurile eoliene produc la greu – Mai precis, 25 % din consumul national de electricitate a fost acoperit de energie eoliana, ceea ce e un record. Probabil ca vor fi instalate si mai multe turbine eoliene in viitor, in special in zone precum Constanta sau Tulcea, unde bate vantul destul de insistent. Judetul Constanta e printre cei mai producatori de energie din Romania. Si centrala atomica, si eoliene, produc 40 % din energia din Romania.

Andrei Cismaru spune bine o treaba – daca vrei sa faci efectiv ceva, iesi din casa si apuca-te de ceva, nu mai sta pe facebook. Ar mai fi si o mentiune: facebookul e util pentru raspandirea informatiei, dar pana la urma tot trebuie sa iti misti fundul din casa daca vrei sa se intample niste lucruri. Cum multi de altfel nu si l-au miscat ca sa iasa la vot.

Spartan se tot extinde – 30 de magazine in Romania, iar planurile sunt mari. Ca mna, toata lumea vrea mancare cat mai rapid, fara sa piarda timpul, iar produsele de la spartan sunt in general bune.

 

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *