Stronghold (2001)

Pentru cunoscutii RTS (Real Time Strategy), Stronghold e unul dintre liderii generatiei, pe langa Empire Earth si Age of Empires. Primul joc din serie, Stronghold, aparut in 2001, se baza pe construirea de castele in “muma” Anglie si rivalitatea dintre lorzii acelei vremi. Story-ul excelent, misiuni destule, dar deja dupa cea de-a zecea misiune lucrurile deveneau extrem de grele. Acest lucru s-a mentinut la toate jocurile de Stronghold: dificultate mare dupa ce treci de primele 10 sau 20 de nivele (in cazul Stronghold Crusader).

In Stronghold sunt mai multe moduri de a juca: primul dintre ele, combat mode, e story-ul acestui joc. Care, dupa ce este terminat (destul de putini reusesc sa il termine), jocul merge de multe ori catre dezinstalare. O soarta cruda, din nefericire, pentru ca si modul economic e interesant, acolo iti dai seama cum poti sa iti faci unele resurse pentru a obtine suficienta hrana si fi tot timpul popular.

Un scurt video dintr-o misiune din Stronghold:

E nitel accelerat video, dar o sa vedeti in mare ce s-a facut acolo.

E interesant, povestea e bine facuta, desi uneori parca ai mai si lupta alaturi de cineva impotriva altora, asa cum e in cele 51 de misiuni de la Stronghold Crusader. Aici, esti singur impotriva tuturor. Si cu cat vei avansa in joc, va deveni tot mai greu.

Despre grafica, ce pot spune ? E un joc din 2001, are deja 11 ani vechime, nu e o grafica impunatoare. Dar eu consider ca pentru un joc de genul nici nu ai nevoie de o grafica impunatoare, ci de un story reusit si mai ales o buna alternanta a resurselor si trupelor. Ceea ce in Stronghold… din nefericire, nu e complet realizat. S-au mai adaugat ceva lucruri in Stronghold Crusader, dar pentru un inceput, a fost bine.

E unul din jocurile acelea vechi care te tine ore intregi in fata calculatorului iar atunci cand iesi din ele iti dai seama brusc ca s-a facut dimineata…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *