Studentii romani in UK, mai putini din 2011

Creşterea numărului de vize emise pentru studenţi – de la 186.000 în 2004 la peste 300.000 – nu este “sustenabilă”, a declarat pentru cotidianul The Times ministrul Imigraţiei Damian Green.

“Preocuparea mea este să ştiu dacă atragem într-adevăr cei mai străluciţi şi cei mai buni” studenţi, a declarat ministrul. Peste 90.000 de studenţi ajunşi anul trecut nu erau înscrişi în instituţii de învăţământ superior, potrivit Guvernului.

Un studiu dat publicităţii luni arată că o cincime dintre cei 186.000 de studenţi admişi în 2004 se aflau încă în Marea Britanie cinci ani mai târziu. Vizele acordate studenţilor nu permit instalarea în această ţară, ceea ce înseamnă că aceşti 25 la sută dintre studenţi au găsit un loc de muncă sau au rămas din motive familiale.

Ministrul urmează să pronunţe luni seara un discurs cu privire la politica imigraţiei. Potrivit lui Green, coaliţia de guvernământ a moştenit un sistem “scăpat de sub control”.

Imigraţia netă în Marea Britanie a crescut cu 33.000 de persoane,la 196.000 în 2009, potrivit biroului de statistică.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *