Suzuki Adventure Time! – Partea 1

Imaginați-vă următorul scenariu: aveți trei mașini la dispoziție, două zile cu soare și căldură și nici un plan aparte în acel weekend. Ce faceți ?

Cu siguranță nu stați în casă, ci mergeți undeva departe de oraș, unde vă puteți relaxa și încărca bateriile. Dacă sunteți din Timișoara poate mergeți pe malul Dunării, poate pe Semenic, Muntele Mic sau în Straja dacă doriți o sesiune de schi și snowboard.

Noi am procedat la fel, doar că am ales o altă direcție, mai precis înspre Apuseni, unde am avut ocazia să testăm în cele mai variate condiții trei dintre modelele existente pe piață de la Suzuki: SX4 S-Cross, Vitara și Swift Sport. Va urma în curând și un review separat pentru fiecare mașină în parte, dar pentru moment, ne concentrăm pe călătorie.

Am pornit de la Promotor, dealer autorizat Suzuki pentru Timișoara (și care ne-au asigurat asistență 24/7, deși pentru noi n-a fost nevoie), unde m-am întâlnit cu Mihai, Adriana și Emilia (alături de familiile lor) și am făcut prima oară cunoștință cu mașinile pe care aveam să le conducem în următoarele două zile.

După câteva minute de acomodare și testare, ne-am suit în mașini și am continuat drumul către Albac, șederea noastră pe perioada nopții în Apuseni.

Am avut ocazia să testăm o mulțime de condiții și opțiuni interesante pe care le au aceste mașini, încât să facem un review cât mai complet (care o să vină la vremea lor).

Totuși, e de menționat că toate mașinile aveau cameră de marșarier, cruise control și un motor de 1.4 l BoosterJet (care are niște caracteristici aparte).

Autostrada nu avea cum să fie vreo problemă, am traversat-o fără să ne chinuim prea tare, dar apoi a venit bucata dintre Margina și Săcămaș, cunoscută pentru aglomerația teribilă. Iar sâmbătă pe la ora 14:30, era destul de aglomerat. Din fericire, motorul BoosterJet al mașinilor Suzuki ne-a ajutat foarte bine în depășirile pe care le-am întreprins, fiind de un real ajutor în a circula fluent pe acea porțiune.

De la Săcămaș am decis să încercăm o alta rută, încât să evităm drumul european extrem de aglomerat, mai exact, am mers pe DJ 706A către Șoimuș. Un drum cu porțiuni de plăci de ciment, dar și cu asfalt nou (fiind pe axa sectorului nou de autostradă dintre Deva și Ilia).

A urmat o nouă porțiune de drum mai lin de la Șoimuș până la Brad, o porțiune excelentă de testat abilitățile de urcare pe serpentine (cele de la Luncoiu), serpentine în care am putut vedea ce știu mașinile în astfel de condiții.

De altfel, de serpentine de genul am dat și pe drumul de la Brad la Abrud, dar am mai avut și un drum plin de gropi, ”proaspăt” ieșit din iarnă, deci am putut vedea și cum se comportă suspensiile și direcția (pentru că nu vroiam să luăm gropile de pe drum).

Iar de la Abrud până la Albac, am avut un drum clasic de munte, de mers pe lângă râu (de la Câmpeni la Albac, pe lângă Arieș) și un apus excelent, înainte să ajungem la pensiune și să ne relaxăm pentru acea seară.

Pentru un drum de 240 KM, dintre care 85 KM pe autostrada, 60 KM pe drum european, 75 KM pe drum național montan și 20 KM pe drum județean, am făcut undeva la 3 ore și 45 de minute, cu două opriri de 10 minute la Ilia și Brad.

Mașinile s-au comportat excelent, la cum te-ai aștepta la o mașină nouă, cu toții ajungând la pensiune destul de relaxați și pregătiți pentru masă. Ok, aproape toți, pentru că cineva a trebuit să conducă Swift-ul Sport, cu suspensii joase pe drumurile mai puțin bine pregătite de munte.

Evident, am filmat anumite porțiuni din drum cu camera de bord, dacă vă întrebați. Uitați aici un teaser:

Suzuki in Apuseni (Teaser)

Prima zi s-a încheiat cu relaxare la pensiune, cu mâncare și băutură de calitate. Ne-am pus destul de devreme la somn, pentru că urma încă o zi de teste prin partea de Bihor a Apusenilor.

Dar asta într-un alt articol.


Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *