Tastatura română

În ultima oră am avut o mulțime de discuții legate de caracterele pe care le folosim de zi cu zi. În general nu prea folosesc tastatura de limba română, fiindcă in general scriu în limba engleză sau pur și simplu nu îmi pasă prea tare cum scriu în conversațiile pe care le am cu persoanele cunoscute. Cu toate acestea, știu ca prin nefolosirea diacriticelor privez o parte din cititori de o întelegere mai buna a ceea ce vreau să spun. Acesta fiind și motivul pentru care încerc să scriu cât mai multe articole cu diacritice, încat să fie clar tot ceea ce am de spus.

Nu va fi ușor, mai ales pentru că nu am antrenament, probabil că articolele se vor scrie ceva mai greu, dar poate că asta îmi va da șansa de a verifica de două ori înainte să public orice articol pe acest blog. Pe lângă asta, tocmai ce mi-am dat seama ca pe tastatura de limba română sunt o mulțime de caractere pe care nu știam că le am la dispoziție. De exemplu:

© – pentru copyright, dacă e vreodata nevoie să folosesc asta pentru vreun brand sau o companie care are trademark pe nume

– nu e un simbol foarte vizibil pe tastatura in limba română, dar e util dacă ai nevoie să adaugi foarte multe date financiare într-un articol și nu mai vrei să folosești cuvântul ”euro”.

ß – dacă aveți nevoie să scrieți în limba germană, litera aceasta e foarte utilă. Dacă nu….. nu cred că mai e nevoie să adaug eu ceva

đ – litera aceasta am descoperit-o din întâmplare și mi-a luat ceva timp să îmi dau seama ca e o literă utilă in alfabetul slavon, cum e de exemplu la sârbi numele ”Đordevic”

§ – ca să citez după un search pe google: ”Section mark (used to indicate a section of a book)”

ł – is a letter of the West Slavic (Ł) (Polish, Kashubian, and Sorbian). Deci utilă doar pentru cei care au de scris în poloneză, kașubiană sau sorbiană

Sunt curios dacă tema pe care o folosesc eu aici pe minunatul meu blog știe să recunoască astfel de caractere. Dar asta îmi veți spune voi după ce veți citi acest articol.

Voi ce caractere interesante ați gasit pe tastatura română ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *