The long way back home – trenul romanesc

In ultimele doua saptamani a fost nevoie sa folosesc de doua ori trenul pentru a ajunge dintr-o destinatie in alta, fie de la Bacau la Bucuresti, fie de la Bucuresti la Timisoara, ceea ce fac in acest moment.

Am fost cu multe trenuri de cand ma stiu, dar pe rutele astea doua cred ca trenul se misca cel mai bine exceptand Valea Prahovei si trenurile catre litoral. Astea sunt unele din putinele rute in care poti ajunge intr-un timp rezonabil la destinatie si in tren ai confortul dorit. Si in trenurile care merge Suceava – Bucuresti, si in cele de Bucuresti – Timisoara ai ceva foarte important ca internaut: masa si priza. Astea doua lucruri te fac sa treci peste calatoria lunga cu trenul mult mai usor, mai ales daca ai si o sursa de net la indemana. Simti ca nu stai degeaba.

Macar atat sa fie, vagoane decente, prize, scaune ok, toalete curate, macar asta sa fie in trenuri.

Trenul in care am fost acum a plecat de vreo ora si 15 minute din Bucuresti, iar acum suntem undeva in campia Romana mergand cu 25 km/h pe o linie care ar trebui sa fie de viteza. Si nu e, cel putin nu pe tronsonul asta.

Intr-un final, o mica poza cu scaunele pe care le am in tren, scaune destul de confortabile.

Mai ramane ca IR 72 Bucuresti – Timisoara – Budapesta sa isi miste putin curul ca sa pot si eu ajunge pana la pranz la Timisoara.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *