Timisoara, a doua zi dupa furtuna

Dupa cum deja stiti cu totii, o furtuna strasnica a lovit Timisoara ieri dupa masa, asa, din senin. Nu a venit nici o avertizare, brusc s-a intunecat si a inceput sa bata vantul foarte puternic. Curentul a picat in aproape imediat ce a inceput sa bata vantul, iar noi am stat si am urmarit cum vantul puternic zbura toate lucrurile prin curte.

De mentionat: am fost cu ochii / urechile pe Digi24 pana la 14:55, nici o notificare. Apoi am trecut la formula 1. Care a fost pe ploaie. Si a inceput cu un accident spectaculos la start, unde ambele masini Ferrari au iesit din cursa.

N-a durat mult, au fost doar 20 de minute de ploaie si vant. La noi in zona doar o creanga s-a rupt, nimic grav. Dar apoi am plecat spre oras si am vazut cum arata orasul imediat dupa furtuna. Zeci de crengi de copaci rupte pe fiecare strada pe care am mers, tigle zburate de pe case, ceva accidente in trafic (neatentie) si, poate cel mai rau, doua acoperisuri care au zburat cu totul. Pe Stan Vidrighin, aproape de intersectia cu Lukoil, un acoperis de pe o cladire a zburat cu totul si s-a facut tandari de asfalt.

Pana la urma, la locatia la care am ajuns nu a fost deloc electricitate, asa ca ne-am scos telefoanele si ne-am apucat sa vedem ce s-a intamplat. Iar situatia era destul de nasoala cu fiecare ora care trecea.

In toata tara au fost 8 morti si 67 de raniti, destul de grav dupa o astfel de furtuna. Vanturi de peste 90 km/h, ploaie torentiala si lucruri care zburau in toate directile. Filmari si poze gasiti pe tot internetul, nu e nevoie sa mai adaug si eu aici.

Cel mai rau a fost la iesirea din Timisoara catre Lugoj, unde un autoturism a fost strivit de semnul de intrare in municipiu. Persoana aflata la volan a murit. Semnul asta picat a ridicat multe semne de intrebare, dar poate cel mai important: cum amar au construit totul de a picat dupa rafale de 90 km/h ? Proiectantul si cei care au facut lucrarile de reparatie probabil nu au dormit foarte bine noaptea trecuta.

Totusi, un lucru l-am observat la oameni, imediat dupa furtuna: aproape toti au iesit afara si au inceput sa isi curete strazile si curtile. N-am mai vazut de mult atat de multi oameni iesiti afara, care ajutau la eforturile de aducere a orasului la normal. Spiritul civic inca nu a murit aici in Banat.

Evident, nu toate zonele din oras au beneficiat de acelasi tratament. Azi dimineata la 7 erau inca o gramada de copaci cazuti pe sosea sau pe trotuare. E destul de clar ca nu se poate rezolva totul intr-o singura zi, dar ma astept ca in perioada urmatoare sa fie destul de agitat orasul.

Pentru ca azi dimineata la 07:20 deja era plin de masini si oameni prin oras, care se grabeau catre lucru. Sau sa stranga frunzele si crengile de pe sosea.

Trecem si peste asta pana la urma.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *