Top Gear – Sezonul 17, episodul 4

Episodul difuzat de BBC in urma cu cateva zile (17 iulie 2011) din Top Gear ne arata o comparatie intre doua masini dorite a fi pentru viteza: Jaguar XKR-S (sper sa nu gresesc) si Nissan GTR. Preturi: Jaguar XKR-S –  97.000 de lire, Nissan GTR –  69.000 de lire.

Nissanul e o masina creata pentru viteza, masina creata cu cele mai noi implementari in domeniul tehnologiei. Jaguarul e o masina mai relaxanta, cu un bun confort si o buna calitate a materialelor. Din nefericire, nu e si pentru viteza (asta se dorea a fi aceasta masina).

Jaguar XKR-S a scos 1:23:5 in jurul pistei de la Top Gear, in schimb Nissan GTR a scos un timp de exceptie: 1:17:8, depasind masini ca Ferrari Enzo si Bugati Veyron.

Dupa stiri, a venit challenge-ul emisiunii: poti construii o masina care sa mearga pe linia de cale ferata ? Ei bine, s-a reusit, si nu au facut doar una, ci doua masini + vagoane.

Hammond si May si-au pus drept locomotiva un Audi S8 cu 4 vagoane: Buffet, First Class, Second Class si………. Scum Class (binenteles, cea din urma este inventia lui Clarkson). Dupa ce au observat ca “locomotiva initiala”, un Jaguar XJS vechi de 20 de ani, nu putea trage cele 4 vagoane dupa ea, au lasat-o deoparte si au luat Audi S8, 4–wheel drive, in comparatie cu Jaguar XJS, care era rear-wheel drive si nu putea trage 4 vagoane.

Asa ca Clarkson i-a lasat cu proiectul si locomotiva lor si si-a luat un nou vagon cu Jaguarul si a denumit-o locomotiva sport. Iar trenul acesta avea ceva viteza, ajungand la 110 km/h. Partea proasta totusi este ca lipsa confortul era ca la ea acasa, iar conditile de drum erau teribile.

Cat despre trenul ceva mai lung al lui May si Hammond, acesta s-a cam facut bucati. Un vagon a ars, iar ultimul vagon (the “Scum Class”) a fost lovit de un alt tren –  intentionat si planficiat, binenteles.

Cat despre invitatul emisiunii, a fost nimeni altul decat…. Rowan Atkinson, pentru prima oara la Top Gear. Daca nu stiti cine e, ganditi-va la Mr. Bean sau Johny English. Acum vi se pare cunoscut ?

Pe langa toate acestea, acesta este si un pasionat al curselor de masini si implicit al masinilor si a reusit sa duca Kia Cee’d in jurul pistei Top Gear in 1:42:2, cel mai rapid timp de pana acum.

O editie ok, e putin aiurea ca nu prea au fost multe Challengeuri (doar cel din episodul 2 cu Hot Hatchback-urile) in acest sezon. Speram ca in urmatoarele doua episoade sa avem un challenge major.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *