Train, again

Dupa o lunga perioada in care nu am mai calatorit cu trenul (am avut abonament la autobuz si era mai lejer), a venit intr-un final timpul sa pun piciorul intr-un tren pentru a ajunge la Timisoara. Si de aceasta data nu voi calatori doar cu Regiotrans, ci si cu cei de la CFR. In mod normal, peste aproximativ o ora (ora 19:14) trenul va fi in Ciacova si numai bine voi putea lua trenul de la Regiotrans pe ruta Giera – Jebel. Tren care va face 20 de minute pana la Jebel unde, dupa 10 minute, va veni motorul de la CFR, trenul de Moravita – Timisoara Nord, la 19:45, tren care va ajunge in Timisoara, sa va vina sa credeti, la 20:26.

Trenul face 41 de minute de la Jebel la Timisoara pe cale ferata, cu 4 opriri. Autobuzul, cu 3 opriri, ce e drept, ajunge acolo in 25 de minute. Cu masina nici nu zic, in 15 minute esti in aceeasi locatie, mai exact la gara de nord din Timisoara.

Din nefericire, este cel mai lent sistem de transport, dar si cel mai ieftin, pentru ca pentru aceasta calatorie voi plati doar 2,5 lei in comparatie cu 10 lei la autobuz sau 13 lei daca as merge cu masina (si prin masina ma refer la un diesel cu consum de 5 l/100 km). Platesc 2,5 lei pentru ca sunt student. Daca nu as fi, as plati 5 lei, ceea ce e tot putin, tinand cont ca e jumate din pretul biletului de autobuz. Partea proasta e ca trebuie sa fac 3 km pana la gara. A lot.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Train, again

  1. Florin Ruşanu says:

    Păi tot eşti fan al trenurilor, aşa că ar trebui să te bucuri că durează mai mult :)). Sincer, pentru serviciile oferite e mult prea scump biletu’…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *