Transformers – The last Knight

Vara asta e plin de filme cu super eroi. De unii nici n-am auzit inainte sa iasa filmele (cum erau Ant-Man sau de acum faimosul Deadpool), dar au fost si cativa care erau in vizorul meu inainte de aparitia filmelor de actiune. Dintre acestia, Wonder Women si Transformerii. Wonder Women ii stiam din desenele Justice League, iar transformerii din desenele cu acelasi nume. Desi am inteles ca si desenele au fost inspirate din figurine realizate in Japonia in anii 80. Deci….

Ok, am deviat un pic de la idee. Revenimd la Transformeri, care au ajuns cred ca la al 5 lea film din serie. Motiv pentru care iarasi nu ma asteptam la o poveste foarte interesanta. Si asteptarile mi-au fost indeplinite, ca sa spun asa, pentru filmul a avut cateva fragmente in care nu intelegeai care e scopul unui anumit element. Gen sabia pe care a avut-o cade in mana. Pentru o secventa. Si atat. (O sa vedeti in film despre ce vorbesc).

Cu toate astea, la un film Transformers mergi pentru actiune, iar la IMAX ai parte de ceva actiune. Partea cea mai faina din punct de vedere vizual este cea in care zbori in formatie alaturi de celelalte avioane pe langa megaplaneta extraterestra, a reusit cumva sa imi creeze o stare de “eu ma aflu in avion si vad peisajul asta”. Au mai fost si alte scene in care mai zburau lucruri catre tine, dar cu vedere mea “de calitate” nu reuseam sa le vad pe toate foarte bine, chiar daca de data asta am incercat cu ochelarii de vedere (pe care de altfel trebuie sa ii schimb, dar aici e alta discutie).

Poate cel mai impresionant a fost sunetul, care a fost foarte bine gandit intr-o gramada de secvente. In scenele de lupta iti vibra tot corpul si te inducea in atmosfera filmului destul de bine, iar anumite efecte sonore nu le poti reproduce decat in IMAX (unul din motivele pentru care zic ca merita sa il vedeti in formatul acesta. Desi daca va place sa simtiti exact atmosfera, puteti merge la 4DX). Oricum, cea mai epica scena a fost cea in care contele de Withiccan (sau ceva de genul) incerca sa le explice care e rolul celor 2 personaje principale (Mark Walhberg as Cade si Laura Haddock as Vivian) care e treaba cu ei si cu transformerii si in timp ce le explica se auzea o muzica “epica” pe fundal…. care era de fapt robotul personal al contelui care incerca sa faca atmosfera.

La final, va spun doar atat: nu va asteptati la o un film cu o poveste interesanta sau vreun plot twist (are totusi 5.5 pe IMBD si doar vreo 16 % pe Rotten Tomatoes). E totusi Michael Bay regizor, o sa sara totul in aer, explozii la greu. Daca va place genul asta de film, mergeti inainte in Cinema City si urmariti-l. E de astazi in Cinema City-ul din Timisoara (si la Iullius Mall dar si la Shopping City), doar sa va rezervati un loc.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *