Ultimele amintiri de la mare…

Nu mi-a lipsit foarte mult sa merg la mare in 2015. Am ajuns pana la urma, dar cu siguranta nu marea a fost cea care m-a adus in Dobrogea, ci un cu totul si cu totul alt plan, un plan de a vizita cele mai importante monumente din judetele Tulcea si Constanta. Unele le-am pus pe facebook, altele au fost prinse doar de camera telefonului meu. Dar un lucru e clar, Dobrogea e unul din locurile frumoase de la noi de prin Romania si ar fi fost pacat daca nu as fi vizitat-o acum, pentru ca cine stie cand mai reuseam sa ma plimb asa cum m-am plimbat anul acesta.

E deja octombrie iar ideile legate de mers la mare au fost programate pentru anul urmator, asa ca o sa povestesc despre cum a fost anul asta la mare.

Iar la mare a fost teribil. Adica a fost una dintre verile in care n-am reusit deloc sa prind vreme buna, oriunde as fi incercat sa fug. Am trecut chiar si pe la bulgari, dar si acolo ne-a ajuns ploaia, chiar daca nisipurile de aur sunt fabuloase ca loc de plaja. Mi-am promis ca va fi una din destinatiile in care trebuie sa merg, iar pentru asta o sa imi planific un concediu din timp la o agentie de turism pentru a profita de niste preturi bune.

Dupa cum ziceam, ploaia ne-a urmarit constant in acele zile, oriunde am incercat sa mergem. Iar joi dupa masa, cand am vazut ca nu scapam nicicum de ploaie, am hotarat sa plecam. Noi si inca vreo 10 000 de oameni, tinand cont de coada care ne astepta in statiunea Eforie Nord. E o veche problema care mentine statiunea blocata pe timpul verii, speram ca vor veni cu un plan mai bun si vor extinde cum drumul mai inspre interior ca sa se circule mai bine in anii ce vor venii. Nu e inca un plan pus la punct, dar se doreste chiar si o autostrada intre Constanta si Mangalia. Nu e foarte utila cu exceptia sezonului estival.

Cert e ca ultima amintiri a fost o aglomeratie strasnica in Eforie Nord, pe o ploaie tropicala, as putea spune, i-a dat cu galeata vreo jumatate de ora de a inundat toate strazile din zona. In felul acesta am parasit litoralul romanesc si ne-am indreptat spre cea mai plictisitoare autostrada din Romania, A2. Nu chiar cea mai placuta experienta, dar cu siguranta una care iti ramane in memorie.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *