Ultimul set de alegeri pentru 4 ani

Și aș zice că poate cele mai importante. Alegerile pentru parlamentul României, cele din 6 Decembrie 2020, vor fi ultimele care vor fi organizate până în 2024. Adică timp de 4 ani, nu mai ai posibilitatea, legal, prin votul tău, să îți schimbi reprezentanții.

Iar în cadrul Parlamentului, cu atât mai important e să votezi, pentru că legile și fondurile care vor fi alocate pentru România vor trebui votate în Parlament, iar cine îl controlează decide viitoarea direcție a țării.

Nu știi încă pe cine să votezi ? Uite aici o listă pe fiecare județ cu candidații la Senat și Camera Deputatilor.

Bineînteles, totul depinde de voi. S-ar putea să nu fie fix acești oameni, dar doar oamenii din județele respective au puterea de a schimba procentajele acestor partide.

Aruncă o privire. Vezi ce candidat / ce partid se aliniază mai mult cu ceea ce reprezinți tu. Și mergi la vot, măcar să fie reprezentativă toată treaba, să nu mai avem scandal că “Parlamentul nu ne reprezintă pe noi”. Cu 33-35 % prezență la vot sigur nu va fi reprezentativ, măcar 50 %, de acolo în sus cam poți zice că da, cam acolo e ceea ce vrea țara.

Și imediat după alegeri, verifică ce fac parlamentarii din județul tău și dacă fac o măgărie, trage-i nițel de urechi.

Zice si Radu o chestie – că am așteptat prea mult timp să schimbăm ce s-a ales în 2016 și tot ceea ce a venit după: ordonanța 13, agresiunile de la proteste și legile cu dedicație.

Știm cu toții că e pandemie și că e bine să ne ferim cu toții, dar dacă vedem lecția de la locale, care au fost destul de bine organizate (chiar dacă în anumite locuri s-a stat un pic la coadă), ne putem asigura că nu ne vom îngrămădi prea mulți într-un singur loc.

Chiar și așa, sunt destul de sigur că prezența va fi undeva la 42-43 %, cum am prevăzut la locale. Sper să mă înșel, ca și atunci. Problema e că acum mai e și frig afară, și mulți nu vor avea chef să iasă.

Dar să sperăm la mai bine, ce să zic.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *