Un prim drum de iarna mai serios

Aseara a nins. Nici un soc in aceasta informatie, se anuntase cod galben de ninsori in vreo 25 de judete daca nu ma insel. Partea proasta: aveam drum pe vreo 5 din ele.

De la urcarea dinspre Moroieni spre Sinaia a inceput si zapada si drumul lunecos. Daca pana pe la Predeal a fost ok, carosabilul, desi umed, a fost practicabil. Adica puteai sa mentii o viteza decenta. Bine, oricum a trebuit sa ma opresc dupa ce am coborat Predealul, pentru ca farurile mele erau acoperite de o combinate de nisip, noroi si sare, combinatie care le facea ineficiente.

In Brasov insa a fost mai rau. Nu s-a dat cu material si era deja un strat de gheata pe anumite strazi. Iar peste acel strat de gheata a mai cazut un strat de zapada. Patinaj artistic am facut cu masina pe acolo. Fara sa ma chinui.

Insa dupa ce am trecut in judetul Covasna, brusc au disparut toti norii si a fost o vreme normala, geroasa. Pana pe Oituz asa a fost, iar pe Oituz un nou coating de zapada. Iar apoi, dupa ce am ajuns in Bacau, vremea a fost frumoasa, asfaltul a fost uscat. Pana spre Onesti, cand din nou ningea si vantul batea extrem de tare. Acelasi lucru l-am patit si inainte de Roman (de la Filipesti incolo pana la Traian), cand zapada era viscolita. Iar in Roman era drum inghetat prin centru, polei maxim.

Cand am trecut de Castelul cu Apa, brusc soare si frumos si drum curat. Pana la Iasi am condus blana, vremea era placuta.

La intoarcere din pacate am avut soarele in ochi. Iar acum dupa ce soarele a apus, o sa am faruri in ochi. SO yeah…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *