Un sistem mai performant pentru jocuri

M-am gandit multa vreme sa imi iau asa ceva. Evident ca inca din copilarie am crescut cu un astfel de sistem si i-am vazut atat avantajele, cat si dezavantajele. E clar ca cel mai mare avantaj al unui sistem all-in-one pentru un gamer este posibilitatea schimbarii componentelor cu unele mai noi, in cazul in care isi doreste un upgrade.

Si chiar poate face upgrade la multe componente, incepand cu placa de baza sau placa video pana la un amarat de cooler, pentru o racire mai eficienta a componentelor si o viteza mult mai mare a sistemului. E clar ca mi-as luat asa strict pentru gaming si pentru experienta vizuala pe care ti-o ofera multe jocuri mai noi pe PC, dar apoi stau si ma gandesc poate la cel mai mare dezavantaj al sistemului: lipsa de mobilitate. Nu il pot lua cu mine daca nu sunt acasa, iar daca mai am si ceva de lucru, nu pot sa ajung tot timpul acasa sa fac acel lucru.

Totusi, daca esti un graphic designer pasionat sau un arhitect, probabil ca iti vei dori sa ai un sistem la dispozitie, pentru ca vei lucra mai eficient. Dar pune-i un UPS, in cazul in care ai vreo pana de curent sau vreo cadere de tensiune, macar sa iti poti salva lucrul, ca sa nu faci de doua ori aceleasi lucruri intr-un program.

Iar asta e cel de-al doilea dezavantaj: daca nu ai un sistem special care sa iti mai mentina calculatorul deschis macar 5 minute, e nasol. Risti sa pierzi tot ce ai lucrat pana atunci, sau, pentru gameri, tot ce ai jucat pana atunci si nu s-a salvat automat. Am avut astfel de momente cand eram mai prunc in care lucram la ceva si brusc s-a luat curentul. De atunci m-am invatat sa salvez destul de des un document, ca sa pot sa revin la el in cazul in care se stinge lumina, sa imi gasesc calea catre un document cat de cat formatat. Si sa nu trebuiasca sa il scriu iarasi de la capat, pentru ca imi rupe orice motivatie pe care as avea-o in acel moment.

Oricum, daca iti doresti sa achitizionezi un sistem all-in-one sau ceva sistem de gaming, incearca sa arunci o privire pe aici. Poti sa iti iei un sistem gata facut, sau daca esti pasionat ca mine, sa ti-l faci componenta cu componenta incat sa iasa ceva frumos la final.

sisteme-desktop

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *