Unde-i siguranta?

Am apucat sa vad aseara in mare parte meciul dintre Croatia si Romania. M-a enervat ca gresim exagerat de mult si nu stim sa jucam cu pase exacte ( si prin asta am spus defectul major al fotbalului romanesc). Croatii in schimb aveau o siguranta uimitoare in pase, s-a vazut foarte bine asta in joc.

A lipsit siguranta. In aparare, in mijloc, in atac. S-a o siguranta si ceva merge prost in momentul asta. Jucatorii vechi de la nationala nu mai joaca la fel ca in vremurile lor bune ( chiar daca era un amical, era un test important pentru meciul cu serbia). Tamas a ratat cam multe interceptii, e ceva mai lent. Nu stiu daca stilul din Franta l-a incetinit sau nu, cert e ca juca mai bine cand era in Spania la Celta Vigo.

Nesu nu a jucat rau pe stanga, lucru care imi place, pentru ca avem 2 solutii bune pentru fundasul stanga, pe Nesu si Rat. Amandoi joaca relativ bine si avem postul acoperit. Pe stanga mai avem ca solutie pe Stefan Radu, dar in anumite meciuri a gafat si asta nu i-a picat bine nici lui Piturca.

Pe dreapta ramane o lupta intre Contra si Ogararu. Contra a imbatranit, probabil se va si retrage de la nationala dupa calificarile pentru mondial. Ogararu asteapta sa ii ia locul. Pe dreapta ar mai fi si Sapunaru, care insa nu are o perioada prea buna la Fc Porto.

In centru situatia e relativ usoara, avem fundasi care sa ne acopere partea centrala, Goian si Tamas ramanand principalii oameni din zona, dar in cazul in care unul dintre ei lipseste, Radoi, Ghionea sau Moti asteapta sa il inlocuiasca.

La mijloc avem 3 oameni. Pentru cele 3 posturi se bat 5 persoane: Radoi( cand nu joaca in linia defensiva), Chivu, Codrea, Ovidiu Petre si Cocis. Aici sunt destul de putine modificari, pentru ca cei 5 sunt constanti.

Pe dreapta ii avem pe Nicolita si pe Florentin Petre. Se poate si mai mult, dar pentru moment ne multumim si cu ei. Ce naiba, Florentin Petre a dat primul gol cu Franta….

Pe stanga de obicei joaca Mutu. Si nu e de scos de acolo. Atunci cand lipseste el, intervine Florin Costea. Incearca sa il inlocuiasca, dar pentru moment e greu. Dar poate ajunge acolo, cu multa munca.

In atac omul de baza e Marica. A marcat si aseara cu Croatia si este in forma la Sttutgart de cand cu plecare lui Armin Veh. Ca solutii de rezerva ar mai fi Marius Niculae, Dani Niculae si Gigel Bucur.

Am ajuns sa descriu cam in ce se bazeaza echipa nationala. Momentan are probleme peste tot, la nationala in afara de Mutu si Goian, rareori mai marcheaza careva.

Ideea este ca mai vin si tineri dornici de afirmare. Alexandru Curtean, Alexandru Bourceanu, Gangioveanu, Costel Pantilimon, Gabriel Torje, abia asteapta sa ajunga la nationala. Au avansat mult in ultimii ani si s-a vazut, multi dintre ei jucand deja multe meciuri la nationala de tineret. Avem cu ce. Sau cel putin traim cu speranta…

Piturca are o luna timp sa isi observe jucatorii pentru meciul cu Serbia. Si ar fi indicat sa aleaga bine si sa ii motiveze la maxim, pentru ca avem nevoie de o victorie ca de aer pentru a ramane cu sanse de calificare.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Unde-i siguranta?

  1. Pingback: Mariuskl » Si-a mai trecut un an……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *