Uscare rapida de rufe

Iarna e un chin, vara e o placere. Si acum suntem la inceput de fara, e o placere sa pui haine la spalat, pentru ca dupa 2 ore de stat in soare sunt uscate si numai bune de purtat. Nu aceeasi situatie e si iarna, cand trebuie sa le inghesui pe calorifere pentru a le usca ceva mai repede, altfel stai de te plictisesti pana se usuca afara. Asta daca se usuca si nu incep ninsori sau ploi. Dar despre asta vorbesc la momentul potrivit.

Mi-ar fi placut sa avem si noi prin Timisoara o spalatorie-uscatorie publica, cum am tot vazut ani si ani la tv in filmele americane. Adica mna, mi se pare un concept simplu: ai niste monede la dispozitie, ai niste haine de spalat, pac ai bagat moneda si detergentul si astepti sa spele, dupa care adaugi o moneda si la uscator profesional de haine si in cateva minute ai si hainele uscate, gata de impachetat, pus in geanta si dus acasa pentru pus in dulap. Adica ai toate echipamentele profesionale la dispozitie pentru a face treaba, scapi de maruntul din casa si din masina si ai hainele curate, e o solutie destul de buna.

La noi in tara insa vad ca moda asta nu a prins deloc, adica in Timisoara si Bucuresti nu am vazut pe niciunde un astfel de format, deschis oricand pentru cetateni. Imi imaginez ca din cauza fricii de a nu avea aparatele stricate sau, mai rau, furate. Si asta mi se pare motivul principal pentru care astfel de lucruri nu o sa prinda la noi.

Sunt insa in crestere numarul de locatii care ofera spalarea de haine, din pacate la preturi destul de mari, zic eu. Adica daca speli vreo 5 luni haine tot acolo, de banii respectivi poti sa iti cumperi o masina de spalat. Si mna, mai sunt si alte probleme legate de igiena, dar cred ca la dispozitivele profesionale exista metode usoare de igienizare inainte de trecerea la urmatoarea tura de haine spalate.

Pana atunci insa, ma bucur de anotimpul calduros, pentru ca pot avea oricand haine curate la dispozitie fara prea multe griji. Se spala repede, se usuca la fel de repede in soarele calduros de iunie.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *