Vacanta la mare: cum faci alegerea ?

Imi amintesc si acum prima mea experienta la litoralul romanesc. Aveam undeva la 7-8 ani, ai mei primisera ceva bilete de vacanta pentru litoralul romanesc in luna iunie, asa ca am pornit in vacanta spre litoralul romanesc. In perioada respectiva mai functiona inca trenul de noapte dintre Lupeni si Mangalia (care primea vagoane si de la Deva) cu care parcurgeam 16-18 ore pana sa ajungem pe coasta Marii Negre.

Prima locatie in care am ajuns a fost Costinesti. Imi aduc aminte si acum de cum arata locatia. Nu e ca acum, cu multe case de vacante, hoteluri si pensiuni, era un satuc pe langa si cateva hoteluri in preajma marii. Evident, pentru o vacanta ieftina in luna iunie, nu am stat chiar foarte aproape de mare, tin minte ca mergeam vreo 20 de minute pana sa ajungem efectiv la nisip.

In iunie nu era foarte multa lume, deci am avut plaja aprope doar pentru noi. Fiind undeva in 1997 (parca), nu prea gaseai tarabe cu mancare. Abia daca gaseai ceva magazinase in Costinesti in care sa iti iei ceva. Dar asta era o regula generala cam peste tot, inca nu ajunsese la nivelul de expansiune de dupa 2004-2005.

Au fost 7 zile faine, dar in care poate ar fi trebuit sa invat sa inot, pentru ca mi-ar fi fost mai de ajutor pe viitor. Nu am invatat atunci si nici in urmatoarele 2 ocazii cand am mai ajuns pe litoral, in Neptun-Olimp si din nou in Costinesti.

Asa ca atunci cand am venit de la mare cu toate lumea de la facultate, mi-a fost relativ relativ greu sa invat sa inot. Chiar daca am avut cursuri de inot pe parcursul anului universitar.

Cu toate acestea, dupa inca vreo 3 ani de chin, am reusit sa invat sa inot mai bine. Si de atunci am si mers foarte des pe litoral. In perioada 2011-2016 am mers de vreo 20 de ori pe litoral, dat fiind faptul ca am petrecut mult timp pe la Bucuresti. A fost suficient timp incat sa invat sa inot mai bine si, mai ales, sa dezvolt o pasiune pentru caiac, pe care incerc sa il manevrez de fiecare data cand ajung la Costinesti pe lac. Am incercat odata sa iesim cu caiacul in mare, dar nu a functionat foarte bine…. gen am picat in mare si abia ne-am mai putut urca. N-a fost neaparat distractiv.

De-a lungul timpului am vizitat pe rand toate statiunile cateva ore sau o seara, dar aproape tot timpul m-am cazat in Costinesti. Am gasit pe cineva in care aveam incredere si de atunci am stat tot acolo. Pentru ca e bine sa mergi la cineva la care ai incredere ca totul e bine si ca are mai mereu un loc pentru tine. Chiar si atunci cand e totul la 100 %.

Revin totusi cu intrebarea din titlu: voi cum va alegeti locul in care popositi pe litoral ? Eu personal prefer Costinesti-ul pentru ca e o statiune destul de agitata, pentru tineri si in care gasesti mereu ceva de mancat si de baut, fara preturi piperate. Dar as fi curios si de alte opinii.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *