Variatii Google

De vreo luna lucrez intensiv la promovarea unui site irlandez. E site nou, a ajuns la o mie de vizitatori pe zi si pare a fi in continua crestere. Ceea ce ma bucura, stiind ca ceea ce fac, fac bine. ­čÖé

Problema apare insa la altceva. Pentru google.com, nu sunt modificari majore cand cauti dupa un anumit cuvant, fraza, insa pentru google.ro, google.ie si alte tari care au sedii la google situatia este alta. Se modifica situatia pe astea de nu iti vine sa crezi. In prima zi il ai pe prima pagina pe locul 3 pentru un keyword, peste cateva ore il vezi pe pagina a 7 a sau chiar mai rau. Inteleg ideea de random la google, dar nici chiar asa. La fel s-a intamplat pentru siteul irlandez pentru care lucram. O saptamana la rand a fost pe prima pagina, locul 4, aveam destule linkuri cu anchorul respectiv. Apoi a picat. Dar a picat serios. Nu l-am mai gasit, cautand in primele 40 de pagini. Ce naiba??

Am mai vorbit si cu alte persoane care mi-au spus ca siteul este nou si chestii de genul. Sa zicem ca siteul este nou. Atunci sa luam un alt exemplu, pentru un site care are un an. Un anumit keyphrase, saptamana trecuta a fost locul 13, acum nu il mai gasesc deloc pe google. Nu are exagerat de multe rezultate si tocmai de aia am vrut sa testez pe keyphraseul ala. Odata il gaseste, odata nu il gaseste. Concluzia: Google a facut niste modificari in ultimele luni pentru a comprima mai mult cautarile si sa gaseasca doar paginile care au intr-adevar fraza aceea pe pagina ( inainte se intampla sa cauti dupa ceva si dai peste cu totul si cu totul altceva, nerelevant). Par sa fi reusit in mare parte chestia asta, excluzand mare parte din acele siteuri. Totusi, se pare ca nu afiseaza toate paginile care au fraza aceea, cu toate ca se refera la acea fraza. Cel putin nu intotdeauna. Voi mai face niste mici teste zilele astea pentru a verifica aceste chestii. Voi reveni cu rezultate concrete ( adica keyword folosit, pagina pe care a aparut in searchul google si chestiuni legate de asta).

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *