Vechea meteahnă în faţa zăpezii

Ieri seară,  ajung si eu lejer pe acasa. De obicei nu deschid televizorul, dar azi am zis sa îi dau drumul, la ceva stiri. Din cand in cand mai verific si eu sa vad ce mai e pe acolo. Aseară, deloc anormal, mulţi reporteri cu geci de faş şi glugă, zgribuliţi de vânt, anunţau că multe persoane au rămas în drum, din cauza vremii rele care s-a abătut asupra zonei de sud-est a României. Adică zona Bucurestiului, mai precis.

Pâna aici nimic anormal. Dar când am auzit că 2 persoane au murit din cauza frigului, iar una din ele a murit înghetată de frig în masina, deja am devenit atent. Şi m-am gandit. Cum naiba poţi să mori de frig în masina, lânga o localitate (Adunaţii-Copaceni, sper să nu greşesc) ?

Adică, eşti la doi paşi de o localitate, ai maşina (nu că ţi-ar fi de mare ajutor pe vremea asta) si mori ? Nu am auzit sa fie cine stie ce pensionar, asa ca dacă nu a fost pensionar si se putea deplasa pe picioare, îsi merită soarta. Chiar şi pe viscol, cu o geaca pe tine si o caciula puteai ajunge undeva pentru ajutor. N-aveai geaca, caciula si nu aveai nici ceva bocanci sau incaltaminte de iarnă în picioare ? Din nou îti meriti soarta. La tv, pe internet, la radio s-a anuntat cod portocaliu de ninsori si viscol. De undeva trebuia sa auzi. Mai ales când te îmbarci la drum.

Gândeşte-te că la noi codul portocaliu înseamnă că se va bloca totul în zona respectivă, asadar nu pleca la drum decat daca e absolut necesar. Incearca sa foloseşti trenul dacă mergi pe o distantă mai mare (deşi nici acestea nu sunt mai bune la noi cand ninge, dar se miscă ceva mai repede ca o masină blocată in zăpada). Altfel anulează-ţi calatoria.

Mai important e sa fi tot timpul pregătit pentru orice, asa cum a zis si Sebastian, ignoranta te poate ucide. A scris si el cam ce aveti nevoie tot timpul într-o maşină, pentru că niciodată nu ştii ce se poate întâmpla. O patura, o sticla cu apa si niste mâncare trebuie sa fie nelipsite într-o călătorie. Bine că te obligă legea sa ai trusă medicala si extinctor, ca altfel jumate din şoferii din Romania nu şi-ar lua asa ceva, tocmai pentru că l-ar considera inutil. Inutil până când ai nevoie urgentă de acele obiecte……

În altă ordine de idei, în Timisoara e înca destul de lejer. Adică abia dacă a fulguit. Din nefericire totul este ud, vantul bate destul de tare iar temperaturile scad sub 0. Deci e posibil sa fie polei pe drumuri. Conduceti cu grija.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *