Vesnicele intrebari despre kineto si masaj

Cum sunt mai mult pe drum, mai iau persoane la drum lung pentru discutii. De obicei discutam de nimicuri de pe drum, de regiunea in care se afla, dar in anumite situatii, daca drumul e ceva mai lung sau este vreun blocaj, mai apucam sa ajungem la discutii personale. De multe ori ajung in situatia in care ajung sa le spun ca stiu una alta din domeniul medical, ca am terminat kinetoterapia. Iar de obicei prima reactie este: “inseamna ca te pricepi bine la facut masaj”.

In ultimii ani am auzit extrem de des fraza asta si am cautat sa dau un raspuns cat mai scurt legat de asta. In timp mi-am rafinat procesul si la final iese urmatoarea fraza: “Masajul e doar o materie din anul I de facultate, kinetoterapia e ceva mai complexa de atat”.

Pentru ca este. Masajul e ceva ce se invata in primul an pentru a putea invata mai usor anumite manevre. Se invata cum se face, care e sensul in care trebuie sa se faca si procedurile care trebuie folosite, in functie de zona in care se face masaj.

Bine, acum sa faci masaj nu e foarte complicat, dar pot zice ca la cursul respectiv am invatat mai multe lucruri, iar cel mai important e sa iti formezi o tehnica pentru a putea fi mai eficient in ceea ce faci. Fara sa pui mana nu capeti experienta.

Sunt destul de multe proceduri si in masaj, unele aplicabile doar local, altele la nivel general, dar sunt 4 procedee care se aplica de obicei in cadrul unui masaj:netezirea, frictiunea, framantarea si tapotamentul. In unele carti mai apar si vibratiile, dar nu sunt complet necesare.

Pe langa aceste patru proceduri, mai sunt o multime de proceduri care pot fi folosite, multe dintre acestea aplicabile doar local. Voi dedica un articol separat despre procedurile din masaj in urmatoarea luna, cand imi voi face mai mult timp de research, ca sa fie treaba treaba.

Pana atunci, sunt suficiente saloane de masaj in Romania daca aveti nevoie, multe dintre acestea avand instrumente profesionale ca sa ii ajute in munca lor si care cer ceva mai mult pentru asta, dar nu cu mult mai mult decat ar cere un maseor freelancer. Conteaza insa sa iti placa si tie cum lucreaza. Pentru ca mna, kinetoterapia nu inseamna doar masaj, ci e mult mai mult decat o simpla materie de anul I.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Vesnicele intrebari despre kineto si masaj

  1. Cristiana says:

    Foarte bun articol, este explicat foarte bine, kinetoterapia poate rezolva foarte multe probleme care pot aparea in timp prin vizite regulate la salonul de masaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *