Viata la casa…. cu gradina

Acum cativa ani, cand am facut trecerea ceva mai permanenta de la apartamentul din bloc la o casa pe pamant la tara, mult lucruri s-au schimbat. Printre acestea, perceptia mea legata de locatia in care stau. Adica nu m-as mai muta la bloc sa stau constant. Sa nu va imaginati ca nu imi place viata la oras, imi e chiar ok intr-un oras ca Timisoara, care e destul de ok construit, n-are blocaje in trafic iar ca ciclism ma simt mult mai sigur aici ca in Bucuresti, de exemplu. Dar o casa pe pamant ofera o multime de beneficii, dintre acestea cel mai important e spatiul pentru gradina. Va puteti imagina o zi insorita si un gratar de gradina pus la incins, asteptand sa vina carnea pentru rumenit, urmate apoi de un disc si de niste cartofi scosi din gradina si prajiti in untura. O adevarata placere culinara pentru un amator de gratare.

Chiar daca momentan nu avem un gratar de gradina construit in curte, de-a lungul timpului am avut o vatra in care am putut pune linistiti gratarul si discul cand am avut nevoie. In curand insa vom putea lua si un astfel de gratar, gratar pe care l-am avut si la locatia din Bucuresti (locuiam intr-o casa cu mai multe apartamente si putin spatiu verde, iar lipit de gard aveam construit un astfel de gratar). Iar atunci gratarele vor fi din ce in ce mai interesante.

Daca locuiti la casa, e unul din lucrurile pe care le recomand, util mai ales cand aveti invitati la casa. Iar daca tot aveti invitati, e bine sa le aduceti si o asalata asezonata la gratar sau poate chiar niste frigarui cu legume, pentru ca am vazut ca lumea apreciaza asa ceva. Aveti doar grija sa irigati cum trebuie gradina pentru ca legumele sa creasca cum trebuie. Iar daca nu stiti cum sa faceti asta, va las un articol cu 10 metode pentru o irigare eficienta a gradini, printre care poate cel mai eficient e sa nu adaugati ingrasaminte si sa nu udati in timpul zilei atunci cand e canicula afara. Udatul se face dupa lasarea soarelui, cand temperaturile sunt in scadere, fiind recomandat sa nu udati direct plantele, ci doar sa lasati apa la radacina.

Va urez succes si la cat mai multe gratare reusite la curte ­čÖé

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *