Vinuri alese

In ultimii ani am devenit un amator de vin. Nu apuc foarte des sa consum si de obicei beau o sticla intreaga intr-o seara de sambata, pentru ca in rest nu pot. Pentru ca sunt foarte des pe drum si nu imi permit sa beau alcoolice. Cert e ca atunci cand am ocazia, savurez un vin bun.

Drept sa fiu, inainte sa ma mut in Timisoara orice vin mi se parea ok, nu conta ca e rosu, alb sau roze sau daca e dulce sau demisec.

Cativa ani petrecuti in Timisoara mi-au schimbat perceptia despre vin si despre cum trebuie sa fie acestta. De ce mi s-a schimbat ? Pentru ca am descoperit vinul de Recas. Iar multe din soiurile de vinuri de Recas sunt dulci si foarte ok. Asta nu inseamna ca nu apreciez si alte vinuri, sa nu intelegeti gresit. Dar fiecare om are gusturile lui si placerea lui la vin.

De la Recas imi place foarte mult Bordeaux Roze, un vin demidulce care te ia rapid de cap daca il sorbi prea repede, dar care este delicios in combinatie cu ceva carne facuta la gratar. Merge si simplu, dar dupa cum ziceam, te ia rapid de cap. Asa ca o combinatie intr-o seara de sambata cu o friptura de porc sau cu niste pulpe de pui merge.

Un vin care nu reusesc sa il gasesc prin zona e vinul alb dulce de Bucium, un alt vin de buna calitate din Romania. Partea proasta e ca dai greu de un astfel de vin daca nu esti din zona Iasilor. Sau cel putin pana acum eu nu am reusit sa gasesc in Bucuresti.

Partea buna cu vinurile de Recas e ca se gasesc prin toata tara, asa ca nu mi-a fost tare greu sa dau de vinuri de genul prin Bucuresti. La Marvin Wineshop de exemplu am descoperit ca au pe stoc si vinuri mai vechi, asa ca pentru o suma usor mai mare poti bea un Pinor Noir de la Murfatlar din 1996, vechi de aproape 20 de ani. Si stiti cum e cu vinurile.. cu cat sunt mai vechi, cu atat mai bune.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *