Za zoo!

Adica Zoo, gradina zoologica sau….de fapt nu mai stiu alte denumiri. Cert e ca Arhi mi-a adus aminte printr-un post despre gradinile zoologice. El vorbea de gradina zoologica din Bucuresti, eu o sa vorbesc din amintiri de gradinile zoologice din Sibiu si Timisoara, pentru ca acolo am mai fost.

Prima oara cand am reusit sa ajung acolo era undeva in vara anului 1995, cred ca prin august, cand stateam la buna-mea in Cisnadie (la 2 pasi de Sibiu) si am dat fuga cu ai mei parinti pana in Sibiu la Zoo. Nu am vazut animale prost hranite, dar nici nu tin minte sa fi vazut foarte multe animale “exotice”. Cert e ca pentru prima vizita am fost nitel dezamagit.

Un an mai tarziu a venit in Cisnadie circul. Era chiar undeva langa parcul central din oras, un parc care din cate tin minte avea si un strand (sau ceva loc de scaldat amenajat). Era undeva pe la finalul lui iulie 1996, si dupa cum am spus venise circul in oras. Copil mic fiind, vedeam elefantii ca pe niste uriasi. Si erau uriasi, pentru ca abia incapeau intr-un tir imens (da, erau intr-un tir). Am mai vazut pe acolo si ceva lei si alte exemplare mai exotice (uite, acum imi scapa numele unora dintre ele, dar imi aduc eu aminte). De asemenea eu si cu Mihai am avut ocazia sa atingem un mic elefantel si sa il hranim. Era al naibii de dragut si prietenos cu oamenii (probabil fusese crescut de mic in circ si era obisnuit cu prezenta oamenilor). Cert e ca la un moment dat cand il hranea Mihai acesta i-a luat din greseala si mana cu trompa. Cert e ca a fost ca Mihai s-a speriat nitel ca mna….”sa nu-i manance mana” ­čśŤ

Cred ca si in vara urmatoare au venit, dar nu am mai vazut elefantelul. Cine stie ce gradina zoologica l-a luat…..

Dupa aceea nu am mai fost prin zona Sibiului o perioada, pentru ca in fiecare vara eram pe oriunde altundeva. Si implicit n-am mai apucat sa vad zona Sibiului o perioada….destul de lunga.

La zoo n-am mai fost pana asta vara, dar asta o povestesc ceva mai incolo. Circul a venit totusi cu tot cu animalele si prin alte orase. Acum 3 ani daca nu ma insel a fost circul in Petrosani. N-am avut curiozitatea sa intru pana la circ sa vad ce era pe acolo, dar am vazut ceva…….ce nu mai vazusem niciunde. Elefantii se plimbau, ghidati de dresor, prin centrul orasului Petrosani. Robintel, poate mai stii despre asta, daca ai si ceva poze ar fi senzatie. Cert e ca se plimbau prin centrul orasului. Erau 5 elefanti care se plimbau ghidati pe langa masini. Era……ciudat. Si binenteles, cand elefantii s-au apropiat de noi, pentru trebuiau sa mearga undeva langa parcul central (Carol Schreter) replica unui coleg a fost simpla: Ba ce put astia!

Pana asta vara, nu am mai avut tentative de a ajunge la vreun circ. Asta vara insa, pentru ca ma plictiseam intr-o zi de sambata acasa, ce credeti ca am facut ? Am mers la gradina zoologica din Timisoara, unde am fost complet dezamagit. Singurele exemplare mai “exotice” erau un ponei si cateva maimute. Din nefericire, fiind acolo, am observat ca unul din hamsterii care erau la zoo murise, pentru ca cineva aruncase o creanga grea peste el ­čÖü

In rest, gradina zoologica e micuta, nu prea ai multe chestii de vazut prin ea. Din pacate. E frumos totusi ca e relativ liniste, fiind la 2 pasi de padurea verde.

Ultima oara cand am reusit sa vad animale la circ a fost anul asta pe 15 septembrie, pe cand veneam cu trenul personal de la Suceava la Vatra Dornei. Cand am ajuns in Campulung Moldovenesc venise circul in oras. Trenul a stat acolo vreo cateva minute, asa ca am apucat sa vad si sa aud ceva animale pe langa cortul lor imens.

As merge din nou la o gradina zoologica, problema e ca vreau o gradina zoologica care sa aiba ceva mai multe animale. Are careva vreo recomandare? Stie cineva de gradina zoologica din Cluj ceva? (Robintele, tot pe tine te intreb)

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Za zoo!

  1. cazare mare says:

    Mi-a placut articolul asta despre Za zoo!. Ai facut o treaba buna MariusTe invit si pe blogul meu. E nou, dar e ok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *