Zambia, noua campioana a Africii la fotbal

Inainte de meciul de aseara deja ma gandeam cum sa spun ca intr-un final generatia lui Drogba va lua un trofeu, fiind o generatie extrem de talentata si ca Drogba ar merita un trofeu international.

Totul insa nu a mers cum trebuia sa mearga pentru ivorieni, ei fiind invinsi la penaltiuri de Zambia (8-7), dupa 0-0 dupa 120 de minute. Gervinho a ratat penaltiul decisiv care a trimis primul trofeu in vitrina Zambiei, dupa doua finale pierdute in 1974 si 1994.

Zambia eliminase in semifinale pe Ghana, asa ca ivorienii nu se puteau astepta la un meci usor. Si nici nu au avut. Zambia, fara prea multe staruri, dar cu o echipa extrem de organizata si surprinzator de ofensiva, a reusit sa faca fata Coastei de Fildes timp de 120 de minute.

Totul se putea termina insa mai repede, daca Drogba marca la penaltiul din minutul 68. Nu a marcat si in felul asta Coasta de Fildes a ratat un nou trofeu. Drogba & compania mai au insa o sansa in urmatorul an, 2013, cand Cupa Africii merge in … era sa zic Libia, dar am inteles ca Libia e semidistrusa, asa ca s-a mutat in Africa de Sud.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *