Zapada prin Timisoara

A nins. De ieri chiar, a nins destul de consistent. Ieri dupa masa s-a circulat cat de cat decent, drumurile erau relativ curate. Aseara si azi noapte insa a mai nins inca o data, consistent. Ma gandeam ca mna, numai bine, au timp utilajele pe timpul noptii sa curete drumurile cat de cat pana incepe traficul de dimineata. Cand colo, la 07:00, nici urma de utilaj prin Timisoara. Am vazut un utilaj de asta transformat din tractor pe la Chisoda, dar in rest, liniste si pace.

Sper ca e evident ca am facut o ora pana am ajuns unde vroiam sa ajung, gen 10 km. Exceptand cateva rute principale, pe care era aruncat ceva nimic, niciunde nu am vazut gramezi de zapada, semne ale treceri unui plug prin zona respectiva. Si acum, cand scriu acest articol, undeva in jurul ore 11:00, ninge in continuare iar drumuri sunt acoperite de zapada. M-am tot intrebat de ce amar nu se curata drumurile din zona. Iar astazi, pe tion am aflat raspunsul:

Reprezentanții primăriei ne informează că cele 14 utilaje sunt pe teren, fără oprire, încă de marți seară, de la ora 19. Au ieșit de pe traseu doar să își facă stocurile de materiale antiderapante.

„Cele 14 utilaje care realizează activitatea de deszăpezire în Timișoara sunt pe teren non-stop, încă de ieri, de la ora 19, singurele momente când au ieșit de pe traseu fiind atunci când s-a terminat materialul antiderapant și s-au dus să alimenteze”, a explicat, pentru tion.ro, city managerul Timișoarei.

Pai normal, cu 14 utilaje n-ai nici o sansa sa cureti un oras intreg. Pentru un oras mare, cu 900 de strazi, ar trebui minim 40 de utilaje! Si asta ca sa poti sa indepartezi eficient zapada in vreo doua ore. Evident, nu ai nevoie de utilaje mari pe toate strazile din oras. Ai nevoie de vreo 20 utilaje mari pentru strazile principale, vreo 10 medii pentru strazile cu doua benzi iar pentru cele cu sens unic inca 10 utilaje. Iar daca la un moment dat nu mai sunt necesare in Timisoara, se pot aronda localitatilor invecinate.

Evident, costa mai mult, dar daca s-ar face un contract general cu mai multe localitati, costurile ar fi reduse substantial si soferii mai fericiti. Iar Robu ar trebui sa stie asta. La fel si Krisof.

Pana atunci, o sa suferim un pic in trafic azi, pentru ca toti o sa mearga incet.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *