Ziua salariului…

Vorbesc despre ea, pentru ca multi o asteapta. E ziua magica, in care iti primesti banii pentru munca prestata. Nu vreau sa vorbesc despre munca prestata, cum o presteaza sau cat timp o presteaza, vreau sa vorbesc despre ce se intampla dupa aceea. Primele zile.

Luam un exemplu clasic. Minerii din Uricani. Acolo am crescut, trait si locuit multi ani din viata. Omul se duce frumos la mine, isi ia salariul si se duce peste drum. Si ce este peste drum ? O carciuma. Merge, bea pana se simte ca Superman ( nu inseamna ca si este ) si se duce acasa. Are intentii rele, cum ca vrea sa i se accepte orice ordin sau chestiuni de genul. Dar cand ajunge acasa e prea beat ca sa stea in picioare iar cand da de pat adoarme instanteu. Binenteles, exista destule variatii la aceasta problema. Dar asta este doar una din variante. Sa luam altceva.

Muncitorii de pe santiere. Primesc salariul, il iau, se duc la un bar jegos si beau pana au alcolemie 3 suta ( nu 6 la suta cum avea ala din Iasi ) si dupa aia fac scandal. Vine politia, ii calmeaza binisor, ii duc la sectie, unde stau ceva ore dupa care is lasati sa plece. Binenteles, dupa ce platesc amenda. Si uite asa raman baietii fara vreo 2 milioane.

Mai luam si alta varianta, ca sa nu ziceti ca ma leg de muncitorii de pe santier sau de mineri. Un om se chinuie sa munceasca o luna intreaba pentru un salariu bunicel ( sa zicem 2000-3000 de RON) pentru ca a lui “pitzi” sa isi cumpere posete si parfumuri scumpe. Adica asta munceste 13 ore pe zi sa ii ia la “pitzi” ce e mai bun, si aia cand il vede ca nu mai are bani si timp de ea, sa il lase balta.

Mai sunt si alte cazuri. Astea din pacate is cazurile rele generale. Voi ce faceti cand luati salariul ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Ziua salariului…

  1. Dojo says:

    Eu il las in mare parte pe card pana peste cateva zile. De cele mai multe ori ma prinde cu bani in tescherea, asa ca nu sunt disperata. Asta e bine .. apoi incep lista .. telefon, leasing masina, shopping la supermarket pentru saptamana in casa, utilitati .. plin la masina, eventual spalat “fetita”. Am ajuns la faza la care nu mai astept ca nebuna sa vina banii si nici nu simt nevoia sa ii sparg in 2 minute pentru a ma simti bine. Asta era acu 10 ani.

    Dupa ce am platit tot ce trebuia, incep sa vad cu cat am ramas si sa astept si alti bani (din fericire nu stau numai pe salariu, altfel ar fi mai greu).

  2. Marius says:

    Eh, om ordonat si la locul lui ­čÖé

    Oricum, sunt de acord ca asa trebuie facut cu banii. Nu trebuie sa faci excese nicicand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *