Detalii internautice

Fiindca duminica seara nu ai chef sa mai lucrezi, mai citesti si tu ceva interesant. Asta seara, internetul:

– doar 20 din populatia globului foloseste sau are acces la internet; in Romania 45 % din populatia Romaniei are acces la Internet;
– cum poti sa ai internet?
a) cel mai simplu si mai vechi mod, printr-un modem si o linie de telefon, asa zisul Dial-up;
b) legatura radio, WIFI ori WLAN;
c) o legatura radio de la un telefon sau un calculator portabil (laptop) prin intermediul unor retele GSM sau UMTS;
– protocoalele de baza ale internetului: IP (Internet Protocol), TCP (Transmission Control Protocol) si UDP (User Datagram Protocol)
– Alte protocoale pentru a usura securizarea retelelor si administrarea retelelor: DNS, PPP, SLIP, ICMP, POP3, IMAP, SMTP, HTTP, HTTPS, SSH, Telnet, FTP, LDAP, SSL, WAP şi SIP.
– Anumite state de pe glob interzic, cenzurează sau restricţionează populaţiei lor accesul la Internet în diverse domenii: politică, religie, filme pentru adulti ş.a., de exemplu Coreea de Nord, China, Vietnam (deloc surprinzator, tarile comuniste din Asia).

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

3 thoughts on “Detalii internautice

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

  2. krossfire says:

    Eu stiam de un 33-35% in cazul Romaniei. Altfel, se mai ofera Dial-up ? Wi-fi-ul in general depinde de un router/hotspot unde accesul e tot prin cablu 😛

  3. Marius says:

    Total adevarat faza cu Wi-fiul, doar ca nu mai trebuie sa umbli cu cablul dupa tine. Cat despre procente, 35 % era in cazul Romaniei in 2007, s-au mai modificat datele in 3 ani, s-a introdus internetul pe la sate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *